fbpx

Máriatövis hatása a máj működésére

Máriatövis lila virága makrofotón.

A máriatövis antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A gyógynövény részt vesz a szervezet méregtelenítésében, elősegíti a máj és az epehólyag egészségének a fenntartását. A máriatövis mindemellett jó hatással van az emésztés funkcióira, növeli az epe termelését, illetve az egész testben csökkenteni tudja a gyulladást.

A máriatövis erős májtisztító hatással rendelkezik, és a májsejtek újjáépítésében is aktívan részt vesz. Csökkenti a májkárosodás kialakulásának az esélyét, és segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből.

A máriatövisre bátran lehet számolni, hogy elkerüljük a szervezetben kialakuló toxicitást. Mikor gyűlhetnek fel a szervezetben a méreganyagok? Például a mértéktelen alkoholfogyasztás következményeként, de sok méreganyag kerülhet a szervezetbe a zöldségeken és gyümölcsökön megtapadó vegyi maradványoktól, a vízben található nehézfémektől és a levegőben található szennyező anyagoktól is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A máj az egyik legfontosabb szervünk, hiszen számtalan méregtelenítő funkciót lát el. A májnak nemcsak az a feladata, hogy eltávolítsa a méreganyagokat a szervezetből, pontosabban a véráramból, hanem egyes hormonok termelésében is részt vesz, illetve a glükóz véráramba bocsátása is a feladata közé tartozik.

A máriatövis az alábbi májbetegségeken segíthet: alkoholos májbetegség, akut és krónikus vírusos hepatitisz, valamilyen mérgező vagy káros anyag miatt előidézett májbetegség.

A máriatövismag antioxidáns flavonoidokat tartalmaz, ezek közül is kiemelkedő szereppel bír a szilimarin nevű vegyület. A szilimarin csökkentheti a rákos betegségek kialakulásának a kockázatát azáltal, hogy megerősíti az immunrendszert. Ez a vegyület eredményesen harcol a DNS-károsodással szemben. A szilimarinról bebizonyosodott, hogy sokféle rákbetegséggel szemben jelenthet védelmet, például a tüdő-, a máj-, a mell- és a prosztatarákkal szemben.

A máriatövis a szív egészségének is jót tesz, hiszen részt vesz a koleszterinszint csökkentésében, emellett az oxidatív károsodást is megelőzi az artériákban és a gyulladást is csökkenteni tudja. A szilimarin az összkoleszterinszintet is javítja és a trigliceridszintet is csökkenteni tudja.

Mivel a máriatövis nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns vegyületeket, így kiemelkedő szerepe van az öregedési folyamatok lassításában.

  1. Kelemen Sandor

    Van két liter saját kézzel szedett Máriatövis magom!Milyen módon készítsem el és hogyan fogyasszam?

  2. csodanövénynek választották.. de igazából az életmód és a genetika befolyásol sok mindent ..

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük