fbpx

Miért fogyasszunk rendszeresen búzacsíraolajat?

Kis barna üvegben búzacsíraolaj, mellette búzakalászok és fakanálban búzacsíra.

Nagyon jól döntünk, ha rendszeresen használunk sütés és főzés alkalmával búzacsíraolajat, mivel nagyon sok hasznos tápanyag megtalálható benne. Ezek a következők: B-vitamin-komplex, folsav, magnézium, kálium és foszfor. Természetesen más tápanyagokban is bővelkedik, de ezek nagyobb mennyiségben is megtalálhatók ebben az egészséges olajban.

A búzacsíraolaj antioxidáns és öregedésgátló hatásokkal rendelkezik. Ezek a tulajdonságok számos betegség megelőzését teszik lehetővé, mint például szív-és érrendszeri betegség, rákos megbetegedés. Külsőleg is használhatjuk a bőr öregedésének csökkentésére, hiszen lassítja a finom vonalak és ráncok megjelenését, illetve védelmet jelenthet a bőr számára a környezeti károsodásokkal szemben.

A búzacsíraolaj csökkenti az LDL-koleszterin-szintet és jó hatással van a vérkeringésre, ami pozitívan hat a szív működésére és egészségére. Ha jobb a vérkeringés, akkor a bőrünk és a hajunk is egészségesebb lesz.

A búzacsíraolaj sok B-vitamint is tartalmaz, pontosabban B-vitamin-komplexet, amely hozzájárul a szöveti károsodás megelőzéséhez és a szövetregenerációhoz, továbbá abban is segít, hogy a tápanyagok eljussanak a sejtekhez.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A búzacsíraolaj javítja az izomenergiát, ezért nagyon javasolt azok számára, akik rendszeresen edzenek, hiszen nemcsak energiát, hanem friss oxigént is biztosít a szervezet számára.

Ez az olaj javítja a hangulatot, mégpedig az omega-3 zsírsavaknak köszönhetően. Az omega-3 zsírsavak az idegrendszer szabályozásában is aktívan részt vesznek. A B-vitamin-komplexszel együttesen pedig energikussá tesz és csökkenti a szervezetben a stressz-szintet.

Ha külsőleg alkalmazzuk a búzacsíraolajat, akkor olyan bőrbetegségek is elkerülhetnek bennünket, mint a pikkelysömör, az ekcéma vagy a száraz bőr, hiszen ez az olaj nemcsak kellőképpen hidratálja, de meg is nyugtatja a bőrt. E-vitamint is tartalmaz, amely antioxidáns hatásánál fogva szintén nagyon jót tesz a bőrnek.

A búzacsíraolaj magnéziumban is rendkívül gazdag, így segíthet a vércukorszint szabályozásában, amely különösen hasznos lehet cukorbeteg személyek számára.

A búzacsíraolaj rendszeres fogyasztása egészséget biztosít, hiszen sok betegség kialakulását akadályozhatja meg, emellett csökkenti a stressz-szintet, energikussá tesz, úgyhogy mindenképpen illesszük be az étrendünkbe.

  1. Tóth Ildikó

    Bocs, úgy tudom, a búzacsira olajban nincs B-komplex, pusztán B2, B3 és B5 vitamint tartalmaz.

    1. B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-, B12-vitamint + folsavat, azaz B-vitamin-komplexet tartalmaz. 😉

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük