Virágesszencia egy pipettáról lecsöppentve az üvegbe, a háttérben elmosódva egy csokor rózsa.

A virágesszenciák olyan természetesen elixírnek számítanak, amelyek nemcsak energiát szolgáltatnak, hanem érzelmi jólétet is biztosítanak. Ezek az esszenciák remek természetes alternatívák is lehetnek. A virágesszenciák Dr. Edward Bach nevéhez fűződnek. Összesen 38 ilyen világesszenciát alkotott meg Dr. Bach, amelyek a testi-lelki egészséget segítenek visszaállítani, illetve megőrizni.

Mint tudjuk, minden gyógynövénynek megvan a maga gyógyító potenciálja. Mivel a csillagjegyek is segítenek abban, hogy kicsit jobban megismerjük önmagunkat, így minden csillagjegy szülöttének megvan a saját maga virágesszenciája is, vagyis az a gyógynövényes elixír, amely mindegyiknél jobban hatással van rá.

A kosra a „most vagy soha” elv illik leginkább. A csillagjegy szülöttei gyakran stresszesek és feszültek, ilyenkor a legjobb, ha a nebáncsvirág esszenciára bízzák magukat. Ez a türelmetlenségükön segít leginkább és abban, hogy elfogadják az idő múlását és azt, hogy néha nem árt végiggondolni a tetteinket, mielőtt belevágnánk azokba. Főleg, hogy ezzel sok esetben másokat is megbántunk. A jegy szülöttei nyugtalanok, állandóan mennének valahová és nagyon zavarja őket mások lassúsága. A nebáncsvirág segíti őket lenyugtatni és mások ritmusát elfogadni, tolerálni.

A bikák virágesszenciája a vadgesztenyerügy. A bikák biztonságra törekszenek, nagyon kényelmesek és szeretik a rutinszerű dolgokat. Azonban néha velük is előfordul, hogy ugyanabba a hibába esnek, ami miatt persze sokat emésztik magukat, vagyis kapkodnak és emiatt sok hibát vétenek. Ezekben a helyzetekben segítheti őket saját virágesszenciájuk. Vagyis segíti őket a koncentrációban és a helyes következtetések levonásában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az ikrek meglehetősen intellektuálisak, hatalmas a képzelőerejük, állandóan ötletelnek valamin, de ez rettentően kimeríti őket. Gyakran elveszítik a motivációjukat, képtelenek a koncentrációra, emiatt gyakran válnak szomorúvá, már-már depresszióssá. A vadrepce illik leginkább hozzájuk, amely a csapongó gondolataikat lecsillapítja, eloszlatja a kétségeit és megszabadítja a szorongástól. Az esszencia jobb kedvre deríti őket és ez megtámogatja az érzelmi önkifejezést is.

A rákokra jellemző, hogy gyakran a múltban ragadnak és emiatt a jelennel és a jövővel sem foglalkoznak. A múltban ragadt rákok éppen ezért nem elég rugalmasak, mindent úgy és akként szeretnék megélni, ahogyan azt a múltban is tették. A rákok nagyon szentimentálisak, vágynak ugyan a boldogságra, de önmagukat is becsapva azt képzelik, hogy ez az érzés csak a múltban létezett és a jelenben soha nem lehetnek boldogok. A jerikói lonc esszencia abban segít a jegy szülöttének, hogy az itt és mostban éljen, hogy a jelen az élete részévé váljon és ne csak a múlton, hanem a jövőn is eltöprengjen. Segíti elengedni a múlt eseményeit és megtámogatja, hogy higgyen és bízzon a jelenben.

Az oroszlánra jellemző a nagyvonalúság, szeretik az emberek irányába kifejezni a szeretetüket, azonban ez nem mindig olyan egyszerű, főleg ha szomorúak vagy túlságosan feszültek. A borágó azonban segítséget nyújthat minden oroszlánnak, hogy mindig bátor maradjon, és hogy nyitott szívvel tudjon az emberek irányába közeledni.

A szűzek maximalisták, azonban szeretik, ha a dolgok csak úgy spontán megtörténnek. A holnap miatt nem nagyon aggódnak, a jelenben élnek. Azonban ha a tettei nem hozzák meg a várva várt eredményeket, vagyis nem tudtak az elvárásaiknak megfelelően teljesíteni, akkor hajlamosak az önmarcangolásra. Bűntudatuk is lesz és képtelenek lesznek önmaguknak megbocsátani. Ennek elkerülésében segíti őket az erdeifenyő esszencia. Az esszencia oldja a bűntudatot, segítséget nyújt az önelfogadásra és életörömet is kölcsönöz a használójának.

A mérleg, mint ahogyan a neve is mutatja szeret mérlegelni és a döntéseit megfontolni. Néha azonban meginog és a határozatlanság is jellemző szokott lenni rá. Megingását követően gyakran fordul magába és emészti magát, hogy vajon megfelelően döntött-e. Emiatt gyakran ingadozik a hangulata. A szikárka virágesszencia azonban segítséget nyújt a helyes döntés meghozatalában, sőt határozottá teszi a jegy szülöttét, így biztosítva számára testi és lelki nyugalmat és egészséget.

A skorpió meglehetősen gyanakvó és féltékeny természetű. Személyiségjegyei miatt gyakran agresszív is. Pedig egy érzékeny csillagjegy szülöttéről van szó, aki szeretné ugyan, de csak nagyon nehezen képes kifejezni az érzelmeit, a benne lakozó szeretet. Nagyon bizonytalan, emiatt másokban sem nagyon bízik. Bizalmatlanságát azzal fejezi ki, hogy negatívan viselkedik másokkal szemben, abban reménykedve, hogy így nem bánthatják meg. Hozzá leginkább a magyal esszenciája illik, amely nemcsak abban segít, hogy elfogadja a körülötte lévő embereket, hanem abban is, hogyan mutassa ki a benne lakozó szeretetet. A magyal háborgó lelkét is lecsillapítja és elfogadóbbá, megértőbbé formálja.

A nyilas jegy szülötte meglehetősen merev gondolkodással van megáldva, mondhatnánk azt is, hogy nagyon vaskalapos. Nem elég, hogy megrögzötten hajtogatja a saját maga igazát, még másokat is szeretne meggyőzni arról, mert csakis az lehet a jó és az elfogadott. A nyilasok szeretnének, de nem tudnak kikapcsolódni, lazítani, emiatt gyakran idegesek, feszültek. A vasfű esszenciája segítséget nyújt e csillagjegy szülöttének, hogy elengedje a dolgokat és helyette más, vagy a más által helyesnek vélt dolgokat fogadja be és el. Ez az esszencia segít ellazulni és a mértékletességet is megtanítja használójának.

A bak nagyon lelkiismeretes, kötelességtudó ember. Sokszor emiatt túlzásokba is esik és még betegen is dolgozik, mert nem akar semmiről sem lemaradni, nem akar senkinek sem csalódást okozni. A jegy szülötte erős, makacs, konok, akaratos. Legalábbis nem szeretnék, ha az emberek gyengének és határozatlannak lássák. Sokat dolgozik, pihenni nem szeret, nem akar, azonban éppen emiatt sokszor nincs ereje, elfárad, leereszt és kiábrándul. A tölgy esszenciája illik hozzá, amely segít az ellazulásban, a feszültség oldásában. Általa képes lesz félretenni a munkát és a kikapcsolódásra koncentrálni.

A vízöntő hajlamos a depresszióra és gyakran látja a világot, a környezetét és önmagát is unalmasnak. Szeret ebbe a negatív érzésbe belesüppedni és nem is akar ez ellen semmit sem tenni, mert azt gondolja, hogy ilyen a világ, ezen nincs mit szépíteni, tenni pedig nem is lehet, nem is kell ellene semmit. A vadrózsa esszenciája segíti, hogy szeressen és akarjon élni. Kimozdítja a fásult állapotból, kisöpri elméjéből a negatív gondolatokat és megtanítja, hogy a világ, az élet szép is lehet.

A halaknak nem sok önbizalma van, de ezt nem mutatja a külvilágnak, sőt nagyon is magabiztos ember benyomását kelti. Kritikus önmagával szemben, de nem is nagyon bízik magában. Ha valami nem sikerül, akkor gyakran hibáztatja önmagát, a kudarcélmény miatt sokszor őrlődik, magába fordul és elzárkózik a külvilágtól. A vörösfenyő virágesszencia segít visszanyerni az önbizalmat. Az önbecsülés visszaszerzésével jobban kinyílik a világ felé. Az emberek pozitív visszajelzései pedig segítenek elhitetni vele, hogy értékes ember, akinek bíznia kell a saját erejében és képességeiben.

Ehhez a cikkhez 1 hozzászólás érkezett

  1. Horvath Ernone

    Nagyon hasznos es kellemes tema mindenkinek. A termeszetes gyogymodok sosem mennek ki a divatbol.

    Meg meditaciokent is hasznos az olvasasa.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*