fbpx

Mit együnk, ha migrén gyötör bennünket?

Egy fiatal nő az irodában a laptopján dolgozik, migrénes fájás miatt szemeit becsukja, fejét két kezével fogja.

A migrén nemcsak egy egyszerű fejfájás, sokkal több annál. Migrén esetén erős, lüktető fejfájást tapasztalhatunk meg, ilyenkor hányingerünk is lehet és érzékszervi érzékenységben is szenvedhetünk. Ez a nagyon kellemetlen jelenség akár a mindennapi tevékenységeinket is megzavarhatja, így jobb, ha időben felkészülünk rá. Léteznek olyan táplálékok ugyanis, melyek csökkenthetik a migrén kialakulásának esélyét és a kellemetlen tüneteket is.

Az egyik ilyen táplálék a lazac, számos értékes tápanyagot tartalmaz ugyanis, amelyek nagyon hasznosak lehetnek migrén esetén. A lazac gazdag gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkező omega-3 zsírsavakban, amelyek segítenek a migrénhez kapcsolódó gyulladás csökkentésében.

A magnéziumhiányt is összefüggésbe hozták a migrén kialakulásával. A lazac ebben a tápanyagban is rendkívül gazdag, ezen kívül koenzim-Q10-et és D-vitamint is tartalmaz. Mindkét tápanyaggal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy csökkentik a migrén kialakulását és a gyakoriságát.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A spenót nagy mennyiségben tartalmaz B2-vitamint, amelynek szerepe lehet a migrén megelőzésében. A shiitake gomba pedig D-vitaminban rendkívül gazdag, ez szintén csökkenti a gyulladást, ami nagy szerepet játszik a migrén kialakulásában. A D-vitamin hiánya is hozzájárulhat a migrénhez, érdemes ezért a gombát is beilleszteni az étrendünkbe, hiszen gazdag forrása ennek a vitaminnak.

A mandula szintén bővelkedik magnéziumban, amelynek nagy szerepe van az izmok ellazításában és a migrén megelőzésében. De a chiamag is gazdag forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek segítenek a gyulladás elleni küzdelemben, ráadásul sok magnéziumot is tartalmaz, amely szintén jó fegyver, ha szeretnénk leküzdeni a migrént vagy megelőzni a kialakulását.

A tojás szintén nagyon sok B2-vitamint tartalmaz. A migrénben szenvedő betegek gyakran szenvednek ennek a vitaminnak a hiányától. A tojás ezen kívül D-vitamint és alapvető zsírokat is tartalmaz, amelyek szintén segíthetnek a migrén kialakulásának megelőzésében.

A gránátalma gazdag forrása az antioxidánsoknak és melatonint is tartalmaz. A szervezetünkben pótolt melatonin szintén segíthet a migrén megelőzésében és a jobb alvást is biztosíthatja.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük