fbpx

Mit igyunk, és mit ne igyunk lefekvés előtt?

Egy pohár tej, egy üveg és egy kis tálka méz, néhány sárga virág.

Az, hogy mit iszunk közvetlenül lefekvés előtt, nagyon nagy hatással van az éjszakai alvásunkra, pontosabban annak minőségére. Akármit is igyunk lefekvés előtt, a jó alvás érdekében próbáljunk csak keveset inni, mert különben éjszaka is fel kell majd kelnünk, hogy a mosdóban elvégezzük a dolgunkat, ami pedig jelentősen megzavarja az éjszakai alvásunkat. Nézzük is, hogy milyen italok tesznek jót lefekvés előtt és milyen italokat kerüljünk el, ha nyugodt, háborítatlan pihenésre vágyunk.

Az egyik legegészségesebb ital nem más, mint a víz. A víz megakadályozza, hogy dehidratáltak legyünk, továbbá megakadályozza a vesekő kialakulását és még székrekedéstől sem kell szenvednünk, ha elegendő vizet fogyasztunk a nap folyamán. A vízivás lefekvés előtt nagyon hasznos, mivel a dehidratáció jelentősen rontja az alvás minőségét.

A kamillatea is jó választás, mielőtt ágyba bújunk, mivel stresszoldó és nyugtató hatással rendelkezik, így gondtalan és nyugodt éjszakát biztosít. Ha valóban szeretnénk alvás előtt kicsit ellazulni, akkor a kamillatea tökéletes választás lehet.

Ha nehezen alszunk el esténként, akkor a melatonintartalmú italok segíthetnek a könnyebb elalvásban. Ezt teszi lehetővé a cseresznyelé is, hiszen nagyon magas a melatonintartalma.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A meleg mézes tej is hasznunkra válik lefekvés előtt. Szintén nagyszerű relaxáns és még akkor is hatékony, ha az éjszaka közepén döbbenünk rá, hogy nem tudunk elaludni. Ilyenkor menjünk ki a konyhába. készítsünk magunknak egy pohár meleg mézes tejet és meg fogjuk tapasztalni, hogy hamarosan nem lesz alvási problémánk.

Mit ne fogyasszunk elalvás előtt? Milyen italok gátolhatják meg a nyugodt és pihentető alvást? Az alkohol teljesen megzavarja az alvási szokásokat, különösen az agyhullámokra van negatív hatással. Ha el is alszunk, nem tudunk mélyen aludni, ami pedig elengedhetetlenül fontos a regenerációhoz.

A kávé sem jó választás az esti órákra, mivel vízhajtó hatással rendelkezik, azaz sokat járunk majd a mosdóba, ami megzavarja a nyugodt éjszakai pihenésünket.

Fekete és zöld teát se igyunk, mivel ezek is tartalmaznak koffeint, ami pedig károsan hat az alvási szokásra, ritmusra és az elalvást is megnehezíti.

  1. Hálásan megköszönném, ha arról is beszélnénk: mit együnk késő esti lefekvés előtt, hogy könnyű legyen az emésztés. Köszönettel!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük