fbpx

Termékenységet fokozó illóolajok

Levendula és a belőle készült illóolaj.

Manapság nagy probléma a hölgyek körében, hogy csak nehezen esnek teherbe. Egyre többen küzdenek sajnos ezzel a problémával. Ennek oka a mai rohanó világban keresendő, hiszen a nőkre is sok teher nehezedik, meg kell felelniük az élet számtalan területén. A hölgyek az egészséges életmódra sem tudnak úgy odafigyelni, ahogy kellene, és bizony a stressz is megkeserítheti az életüket. A mindennapi feszültség nem csupán a lelki életükre nyomja rá a bélyegét, de fizikai tüneteket és akár krónikus betegségeket is okozhat. Többek között oka lehet a termékenység csökkenésének is.

De hogyan képesek az illóolajok a termékenységet fokozni? Elsősorban a stressz kezelésében játszanak kiemelkedő szerepet. Az illóolajok úgy csökkentik a stresszt, hogy nyugtatólag hatnak és enyhítik a feszültséget.

Egyes illóolajok mindkét nem esetén növelni tudják a libidót. Ebben a rózsa- és a levendula-illóolajnak van kiemelkedő szerepe.

Az illóolajoknak is vannak antioxidáns tulajdonságaik, amelyek szerepet játszanak a szabad gyökök elleni küzdelemben. Az egyik legtöbb antioxidánst tartalmazó illóolaj az ánizs.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A hormonális egyensúlytalanság is oka lehet a terméketlenségnek. A zsálya illóolaja segítséget nyújthat a hormonszintek szabályozásában.

A különböző illóolajok – mint a zsálya, a muskotályzsálya és az édeskömény – serkentik a menstruációs ciklust, de más menstruációs problémákon is segíteni tudnak, amelyekkel a termékenységi gondok is megoldódhatnak.

Ha nagyobb gyulladás alakul ki a szervezetben, az okozhat különféle egészségügyi problémákat és természetesen meddőséget is. Egyes illóolajok gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek.

A szantálfaillóolaj segíthet a férfiaknak, ha szexuális diszfunkcióval küzdenek. Ez az illóolaj a szexuális vágyat is beindítja, még az alacsony tesztoszteronszintet is meg tudja növelni.

A rózsaillóolaj leginkább a szorongáson segít, de a férfi libidóra is pozitívan hat.

A zsályaillóolaj hatékonyan javítja a férfiak termékenységét, az aranyvessző-illóolaj csökkenteni tudja a stressz, de a rendszertelen menstruáción és a hormonális problémákon is segíteni tud.

A hormonális egyensúly fenntartásában nagy szerepe van a muskotályzsálya illóolajának, amely a női libidó fokozására is képes.

A gerániumolaj nyugtató hatással rendelkezik, míg az édesköményolajnak hormonkiegyensúlyozó hatása van.

A levendulaolaj szabályozza a menstruációs ciklust és az endokrin rendszerre is jó hatása van.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük