fbpx

Zsurlóval a csontritkulás megelőzésére?

Asztalon fa vágódeszkán egy üvegcsészében zsurlótea, mellette zsurlószálak.

A zsurlót már az ókori görögök és rómaiak is előszeretettel fogyasztották és használták ki a gyógynövény egészségügyi előnyeit. A zsurlót fogyaszthatjuk a veseproblémák és a csontritkulás kialakulásának megelőzésére is.

A zsurlónak sok-sok egészségügyi előnye létezik. Többek között használhatjuk a menstruációs görcsök kialakulása ellen, a köszvény és a fagyás kezelésére. Nagyon hasznos gyógynövény lehet vizelet-visszatartási probléma, azaz inkontinencia esetén, de fogyaszthatjuk vese- és hólyagkövek esetén, ha fogyni szeretnénk, vagy ha húgyúti fertőzéstől szenvednünk.

A csontritkulás igen sok embert érintő probléma, ami nem más, mint a csontszövet lágyulása, elvékonyodása. Elsősorban a menopauza szakaszába lépő nőket fenyegeti a csontritkulás mint komoly csontbetegség. A zsurló azonban a segítségünkre lehet, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz szilíciumot, amely ásványi anyag biztosítani tudja az egészséges csontszövetet és kötőszövetet.

Egyes tápanyagok sikeresen felgyorsítják a csontképződés mineralizációját. Ezek a következők: D-vitamin, L-prolin, cink, L-arginin, L-aszkorbinsav. A zsurlókivonat hozzáadása ezekhez előnyös lehet a csontképződés szempontjából.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A zsurló egy cisztein nevű aminosavat is nagy mennyiségben tartalmaz, valamint ásványi anyagok közül kiemelkedő a szeléntartalma, ami nemcsak a haj növekedését támogatja meg, hanem aktívan szerepet vállal a pajzsmirigybetegségek megelőzésében is.

A zsurló gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásokkal is rendelkezik. Ez a kettős hatás pedig nagy segítséget jelent az immunvédelemben, így ősszel és télen az influenzabetegségek időszakában érdemes naponta egy-két csésze zsurlóteát is elfogyasztani.

A zsurló szilíciumot és szilícium-dioxidot is tartalmaz, vagyis olyan ásványi anyagokat, amelyek erősítik a körmöket és a hajat, illetve elősegítik az egészséges csontszövetet.

A zsurlót egyes esetekben nem javasolt fogyasztani. Ilyen például a mértéktelen alkoholfogyasztás, a terhesség, a szoptatás, a cukorbetegség, de alacsony káliumszint esetén sem javasolt az alkalmazása.

A zsurló sokat segíthet, ha törékenyek a körmeink, illetve segítségünkre lehet, ha vízhajtásra van szükségünk, de akkor is számíthatunk rá, ha gyorsabb sebgyógyulásra vágyunk.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük