fbpx

5 ok, hogy megszeressük a zöld teát

Egy asztalon szárított zöld tea, mellette zöld tea.

A teázás egy rituálé. Nemcsak azért érdemes naponta legalább egy alkalommal teázni, mert egészséges, hanem azért is, hogy legalább néhány percig pihenjünk, kicsit kikapcsoljuk az agyunkat, megállítsuk az állandó agyalást, azaz lazítsunk kicsit.

Természetesen a teázásnak, és magának a teának más előnye is létezik. Különösen a zöld tea hat pozitívan az egészségünkre. Nagy mennyiségben tartalmaz ugyanis antioxidánsokat, amelyek védelmet jelentenek a sejtek számára az oxidációval, és így a szabad gyökök károsító hatásával szemben.

Mutatjuk is, hogy miért is olyan egészséges a zöld tea, miért is érdemes rendszeresen egy-egy csészényit elkortyolgatni belőle.

A zöld tea rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a testtömegindexünket, a testsúlyunkat és a derekunk kerületét is. Ezek a pozitív hatások többek között a katekin nevű polifenolnak köszönhető, amely erős antioxidáns hatással rendelkezik. Koffeint is tartalmaz a zöld tea, ami pedig fokozza az anyagcserét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A zöld tea egy L-teanin nevű vegyületben is gazdag. Ez egy olyan aminosav, amely az agy egészségét hivatott támogatni, de csökkenti a stresszt és a szorongást is.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy a zöld tea megakadályozhatja a vastagbélrák kialakulását, illetve a máj, a mell és a prosztata sejtjeit is védi a rákos betegségekkel szemben. Az antioxidánsok akkor is segíthetnek, ha már kialakult a betegség, mivel csökkenti a daganat méretét.

Amennyiben vércukorszint problémákkal küzdünk, úgy a zöld tea jó megoldás lehet, mivel stabilizálja a vércukorszintet. Kutatási eredmények azt mutatják, hogy azok körében, akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, kevesebb az esélye a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának, szemben azokkal, akik soha nem fogyasztanak ilyen antioxidánsokban bővelkedő italt.

A zöld tea egyes gyulladásos bőrbetegség, például pikkelysömör esetén is hatásos lehet. Segít ugyanis szabályozni a sejtek életciklusát, csökkentve a bőrsejtek túltermelődését, így a pikkelyesedés kialakulását. A zöld teában található antioxidánsok és egyéb tápanyagok sokat segítenek az egészséges bőr fenntartásában.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.