fbpx

A csontleves hatása a gyulladásos bélbetegségre

Asztalon egy tányér csontleves kanállal, tetején petrezsemlevelek, a háttérben egy tálban csont- és húsdarabok.

Nem véletlen, hogy a csontlevesről ennyi jót írnak, valóban nagyon egészséges és nagyon jó szolgálatot tehet, ha immunrendszer-erősítésre van szükségünk. A csontleves ugyanis annyi értékes tápanyagot tartalmaz, hogy azok mind-mind az egészségünket szolgálhatják. Lássuk is, hogy miért is fogyasszuk rendszeresen ezt a fantasztikus levest!

A csontleves tele van olyan kollagénnel, amely az emberi bőrben, porcokban és csontokban is megtalálható, és amely ezeknek a szilárdságát is biztosítja. A kollagénben lévő aminosavakra – glicin és glutamin – is szükségünk van.

A csontlevesben található zselatin egy olyan fehérje, amely az emésztőrendszerben a vízhez kötődik, így segítve nemcsak a jobb emésztést, hanem a normál székletürítést is. Ha valaki gyakran szenved székrekedéstől, fogyassza a csontlevest rendszeresen, mert csak hasznára válik. Mivel a zselatin tele van értékes aminosavakkal, így nagyon hasznos lehet azok számára, akik gyulladásos bélbetegségben szenvednek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A vékonybélnek nemcsak a tápanyagok normál felszívódásában van nagy szerepe, hanem az immunrendszerünk egészséges működésében is. Manapság egyre több ember szenved az úgynevezett lyukasbél-szindrómában. Ez azért gond, mert nemcsak az emésztés nem lesz megfelelő, nemcsak tápanyag-felszívódási gondokkal kell számolnunk, hanem az immunrendszer is sokkal sérülékenyebb lesz, és így kevésbé tud megbirkózni a különféle kórokozókkal, fertőzésekkel és betegségekkel.

A csontlevesben található aminosavak nagyon hasznosak, különösen a glutaminnak jut nagy szerep, hiszen a bélgát működését támogatja meg. A glicinpótlás pedig fokozza a bél immunitását, illetve segíti a jó bélbaktériumok elszaporodását.

A csontleves segít megnövelni a szervezetben a glicin- és a prolinszintet. Ezek az anyagok aktívan járulnak hozzá a kollagénképződéshez, ami egyrészt fiatalosabb külsőt kölcsönöz nekünk, másrészt csökkenti a ráncok megjelenését.

A kollagén a fogyást is megtámogatja, különösen a posztmenopauza szakaszába lépő nőknél. A kutatások azt mutatják, hogy elősegíti a zsírégetést és növeli az izomtömeget, ezek együttesen pedig fogyást eredményeznek.

A csontlevesben található aminosav, azaz a glicin elősegíti a mély és pihentető alvást, talán ezért is annyira hasznos ez a leves, ha náthásak vagy influenzásak vagyunk.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük