fbpx

A D-vitamin megóvja az alultáplált gyermekeket

D-vitamin betűi kirakva színes mágnesekből, mellettük egy fonendoszkóp.

A D-vitamin nagyon hatásos akut légúti fertőzések kezelésére és megelőzésére, de ez a vitamin kulcsfontosságú az izmok és a csontok egészségi állapotának megőrzésében is. Sajnos gyermekek milliói szenvednek alultápláltság miatt, de egy új tanulmány arra mutat rá, hogy a D-vitamin-kiegészítés segíthet a súlygyarapodásban, az izom és csontegészség javításában, illetve az immunrendszer fellendítésében. D-vitamin-hiányban nagyon sokan szenvednek, de a legnagyobb veszélynek azok a gyermekek vannak kitéve, akik még fejlődésben vannak, viszont a nem megfelelő táplálkozás miatt nem jutnak elegendő és megfelelő tápanyagtartalommal bíró táplálékhoz.

A D-vitamin-kiegészítés már két hónap elteltével is súlygyarapodást eredményez, de mérhetően jobb izomtónus alakul ki, javítja a csont egészségét, jó hatással van az immunrendszerre, nem beszélve arról, hogy ez a vitamin a motoros és a nyelvi fejlődést is nagymértékben elősegíti.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A D-vitamin az állapotos hölgyek számára is nagyon fontos. Egy kutatásban arra mutatnak rá, hogy a D-vitamin megfelelő szintje javítja a terhesség kimenetelét és a baba egészségi állapotát, jelentősen lecsökkenti a koraszülési arányszámot, gyakorlatilag megszünteti a terhességi szövődményeket és nyilván a fejlődő magzat egészségi állapotára is jó hatást gyakorol.

Egyre több bizonyíték van arra vonatkozólag, hogy a D-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik a betegségek megelőzésében és az optimális egészség megőrzésében. A megfelelő D-vitamin-szint akár 60 százalékkal csökkentheti a rákos megbetegedések kialakulásának a kockázatát, beleértve a tüdő-, a hasnyálmirigy-, a prosztata-, a petefészek- és a bőrrákot.

Napfény hatására termelődik ez a vitamin a szervezetünkben, ezért a napsütéses időszakban ügyelni kell arra, hogy természetes forrásból jussunk ehhez a vitaminhoz. Miben található meg ez a vitamin? A halakban (lazac, szardínia, tonhal), de kiváló forrásai a tej, a tojássárgája, a gomba és a gabonapelyhek. K-vitaminnal és kalciummal kombinálva a csontjaink egészségének érdekében tehetünk lépéseket. A zöld leveles zöldségekben sok K-vitamin található, a tejtermékek pedig a kalcium kiváló forrásai. Nagyon fontos lenne, hogy az alultáplált gyerekek is hozzájussanak ezekhez a vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük