fbpx

A füvet legelésző tehenek több omega-3-ban gazdag tejet termelnek

Füvet legel egy tehén a hegyek között.

Kétségtelen, hogy a legegészségesebb húst és tejet azok az állatok biztosítják, amelyek füvet legelnek, hiszen nincsenek tele olyan mérgező anyagokkal, mint szintetikus hormonok és antibiotikumok. Ezek az állatok általában egészségesebbek is, hiszen több bennük az omega-3 zsírsav – állítják ezt a legutóbbi kutatások.

Mint tudjuk, az omega-3 zsírsav elengedhetetlen az emberi egészség szempontjából. Az omega-6 zsírsav szintén nagyon fontos, de a túlzott bevitele a gyulladást generáló természete miatt megnöveli az olyan egészségügyi problémákat, mint ízületi gyulladás, cukorbetegség, elhízás és szembetegség. A jó egészség kulcsa az omega-3, -6, -9 egészséges egyensúlyának a fenntartása.

A kutatások kimutatták, hogy a fűvel táplált jószágok rendszeres fogyasztása csökkentheti az omega-6-bevitelt, mialatt megnöveli az omega-3 zsírsavak szintjét és a CLA-t, vagyis a konjugált linolsavat, egy olyan zsírsavat, amely a szív egészségének szerves része. A kutatás azt bizonyítja, hogy az egészséges körülmények között tenyésztett állatok, pontosabban a káros anyagoktól mentes füves táplálás, a szarvasmarhák teljesen természetes etetése jobb zsírsavprofilhoz vezet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha az omega-3 és -6 zsírsavak egyensúlyára odafigyelünk, akkor elkerülhetjük az olyan betegségeket, mint szív- és érrendszeri betegség, vagy anyagcsere-betegségek.

Milyen pozitív hatásai vannak az omega-3 zsírsavnak? Ez segít az embereknek a szívbetegség, a cukorbetegség, az Alzheimer-kór, a szklerózis multiplex és a rákos betegségek kialakulásának megelőzésében, illetve azok negatív hatásainak ellensúlyozásában. Az omega-3 zsírsav előnyei a gyulladáscsökkentő hatásának köszönhető. A kutatók azt vizsgálták, hogy az omega-3 zsírsav hogyan működik a szervezeten belüli káros gyulladásos reakciók elnyomásában. És kiderült, hogy a makrofágok szerepet játszhatnak ebben. A makrofágok az immunrendszer sejtjei, amelyek a test minden szervében és szövetében megtalálhatók. Kétségtelen, hogy az omega-3 zsírsav képes a gyulladásos reakciók szabályozására és nagyon hatékonyak a fertőzések leküzdésében. Ezek a pozitív hírek optimizmusra adnak okot sok olyan betegség gyógyításában, amelyeket valamilyen gyulladásos folyamat előz meg.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük