fbpx

A gombaellenes oregánóolaj az emésztési panaszokat is segít leküzdeni

Egy csokor oregánó és egy üveg oregánóolaj, rajta "oregano" felirattal.

Az összes szervünk közül az immunrendszerünk a legjobb barátunk, hiszen ha ez karban van tartva, akkor nagyon kevés az esélye a kórokozók támadásainak, a fertőzések kialakulásának, a betegségek megjelenésének. Az immunrendszernek minden olyan tápanyagot meg kell adnunk, amire csak szüksége van, hiszen csakis így képes a kórokozókat felismerni, támadást indítani ellenük, és ha ezzel sikeresen megbirkózott, akkor marad elegendő ereje és energiája, hogy védelmezzen bennünket az akár súlyos, krónikus betegségekkel szemben.

Az immunrendszeri védelmet és egészséget fokozhatjuk, ha bízunk az oregánóolaj erejében. Mutatjuk is, hogy mennyire hasznos az oregánóolaj és nem csak az immunrendszer támogatásában.

Az oregánó gazdag forrása az antioxidáns vegyületeknek, mint amilyen például a timol vagy a karvakrol. Ennek következtében az egyik legjobb gyógynövény, amely semlegesíteni tudja a szervezetünkben a szabad gyököket és csökkenteni tudja a kialakult oxidatív stresszt. Ha a téli időszakban mégis megfáztunk vagy egyéb légúti betegségünk alakult ki, az oregánóolajra ekkor is számíthatunk, hiszen csökkenti a tüneteket, és a betegség időszaka is rövidebb lesz.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az oregánóolajnak kiemelkedő az antimikrobiális hatása is. Emiatt az immunrendszer egyik legjobb támogatója lehet, hiszen nemcsak a megfázás, hanem az influenza tüneteinek csökkentésében is aktívan részt vesz. Az immunrendszert oly módon támogatja, hogy védelmet jelent számára a különféle baktériumok támadásaival szemben.

Az oregánóolaj nemcsak egyes vírusokkal és baktériumokkal küzd meg nagyon hatékonyan, hanem a gombaellenes hatása is nagyon kiemelkedő. A gyógynövényben fellelhető timol nevű vegyület például kifejezetten nagyon hatékony a candidagomba ellen. Ez a gombatörzs okoz a legtöbb cukorbetegségben szenvedő személynél gondot, így érdemes megfontolni a gyógynövény tesztelését.

Az oregánó nemcsak antioxidáns, hanem gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Mivel segíti a bélrendszerben a rossz baktériumok elpusztítását, így emésztési panaszokkal rendelkező egyéneknek is javasolt a fogyasztása. Amennyiben gyógyszert szed, minden esetben konzultáljon kezelőorvosával, mivel az oregánóolaj egyes gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük