fbpx

A gombák gyógyítanak?

Különféle típusú gyógygombák egy bambusztálon.

A gombát a keleti gyógyászok már évezredek óta használják a betegségek megelőzésére és azok gyógyítására. Az utóbbi években egyre nagyobb figyelemmel fordulnak a természetes gyógyítók – a nyugati kultúrákban is – a gombák irányába. Felfedezték ugyanis, hogy a gombák nagyon sok antioxidánst tartalmaznak, de prebiotikumokban is bővelkednek. Mindemellett az is bebizonyosodott számukra, hogy a gombák antimikrobiális, immunmoduláló és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Több tanulmány is arról számolt be, hogy a gomba rendszeres fogyasztása a rákos megbetegedések ellen is védelmet jelenthet.

A rákos betegségben szenvedők gyakran kapnak kemoterápiát és sugárkezelést, hogy a rákos sejtek elpusztuljanak. A tudósok arra jöttek rá, hogy egyes gombafélék alkalmasak arra, hogy csökkenjen ezeknek a kezeléseknek a mellékhatása. Például a hányinger is kellemetlen mellékhatás, de emellett a gombák fogyasztása a csontvelő számára is védelmet jelent, illetve a vérszegénység leküzdésében is a segítségére lehet ezeknek az embereknek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egy nemrégiben végzett kutatás során azt a megállapítást tették a kutatők, hogy a gomba rendszeres fogyasztása – ami ebben az esetben heti 3 alkalmat jelent – jelentősen lecsökkenti a prosztatarák kialakulásának a kockázatát.

A legjobb gomba, amely képes leküzdeni a rákos sejteket, az a reishi gomba (ganoderma, pecsétviaszgomba). Legfőképpen emlőrákban szenvedő betegségeknél bizonyított ez a gombatípus, amely elősegíti a programozott sejthalált.

Az immunrendszer működésére van hatással, pontosabban a rák elleni küzdelemben bizonyított az előbb említett reishi gomba, de a cordyceps (kínai hernyógomba) gyógygombával is sikereket értek el a kutatások során. A kínai hernyógomba például természetesen serkenti az immunrendszert. Két részről is megtámogatja az emberi szervezetet. Egyrészt segít a rákölő sejtek megerősítésében, másrészt a rák megelőzésében is kitüntetett szerepet játszik.

A shitake gomba is sok esetben bizonyított. Nemcsak fokozza az immunrendszer működését, de a koleszterinszintet is csökkenti. A maitake gombának pedig az immunrendszer megerősítésében és a rákmegelőzésében van kitüntetett szerepe.

Egyes gombafélék az autoimmun betegségek, kiváltképp a sclerosis multiplex és a myeloma multiplex nevű betegség tüneteinek csökkentésében is bizonyítottak.

 1. Sebők Attila

  T.cím! 2016-ban bal vesém VILÁGOS VESESEJTES tumorral eltávolítoták.2020.03.09-én tüdőmből jobb alsó lebenyből ékresectióval poz.góc eltávolítva,melyet világossejtes veserák áttétnek diagnózitáltak.Uroonkologiai kezelést járvány miatt nem kapok.Fizikailag jól vagyok,fájdalmam nincs.Kihez fordulhatok ha a gyógygombát szeretném használni betegségem lassítására vagy “meggyógyítására”
  Köszönettel segítségért/Budapesten 16.kerületben lakok/:Attila

  1. Istvánné Béres

   Kérnék egy email címet öntől, erre az emailra!
   És egy telefon számot!

   Elérhetőségem:
   email :istvanne9@gmail.com
   Tel::06-70/201-3809

  2. Kedves Attila! Gyógygomba-készítményeket vásárolhat az interneten, üsse be a keresőbe azt, amelyik érdekli.

  3. Horváth István

   Tisztelt Attila!

   A gombák valóban gyógyítanak,sok terméktapasztalatot hallottam amiben emberek átestek kemoterápián és lényegesen jobban jöttek ki a kellemetlen tünetekből,sőt felerősödtek és testsúlyuk is növekedett a gyógygombák szedésétől.Amennyiben érdekli ,tudok Önnek segíteni.
   Üdvözlettel : István

  4. Oláh Mária

   Kedves Attila!
   A rákos betegek számára van vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli ital, amelyet most már házi nem , de szakorvos felírhat.Vény nélkül drága, de betegnek jár, csak nem mindig informálnak róla. Barátom is használja és nagyon jó immunerősítő.

 2. Kedves Attila. Tumor műtét után én is kerestem a gyógyulás lehetőségét. Rátaláltam egy kiváló orvos-természetgyógyászra aki gyógygombákka és természetes létrendkiegéstitőkkel segített a felépülésben. Szívből ajánlom dr. Tihanyi Istvánt. Rendelője:1143.Bp.Hugária krt. 70. Jó egészséget kívánok B. Judit

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük