Magnéziumban gazdag élelmiszerek fakanalakban, mindegyik alatt krétával megjelölve a magnéziumtartalmát.

A hasnyálmirigyrák az egyik legalattomosabb daganatfajta, mivel nemcsak felfedezni nagyon nehéz, hanem kezelni is. Tudományos kutatásokat végeztek a betegség kialakulásával kapcsolatban és megállapításra került, hogy a hasnyálmirigyrák és a magnéziumhiány között szoros összefüggés áll fenn.

A megfelelő magnéziumarány a szervezetben nem csupán a hasnyálmirigy-daganat ellen védhet meg bennünket, hanem más egyéb betegségektől is. Ilyen például az inzulinrezisztencia vagy éppen a cukorbetegség.

A magnéziumfelvétel javíthatja a vércukorszintet és segítséget nyújthat az inzulinrezisztencia megelőzésében. Ez azért nagyon lényeges, mivel az inzulinrezisztencia a hasnyálmirigyrák kialakulásának nagyobb kockázatával jár együtt.

Valójában a hasnyálmirigy-daganattal küzdő betegek közel 80 százaléka cukorbetegséggel vagy glükóz-intoleranciával küzd, amely nem más, mint a magas vércukor prediabetikus állapota. A cukorbetegség diagnózisát követő három évben a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázata akár a hétszeresére is megnőhet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A közelmúltban végzett vizsgálatok rámutatnak a magnézium azon képességére, hogy a magnéziumfelvétel javítani tudja a glükózkontrollt, ezáltal megakadályozva a hasnyálmirigyrákot.

Egy 5000 résztvevőből álló kutatás igazolta, hogy a rendszeresen magnéziumot fogyasztók körében mintegy 47 százalékkal kevésbé valószínű a cukorbetegség kialakulása.

A magnéziumhiány más, súlyos betegségek kialakulását is elősegítheti. Ilyen például az Alzheimer-kór, az életkorral összefüggő makuladegeneráció, de a magnéziumhiány csontvesztéssel, stroke-kal, álmatlansággal és nyughatatlanláb-szindrómával is együtt járhat.

A magnéziumfelvétel jelentősen csökkenti a stroke, a szívelégtelenség és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Az optimális mennyiségű magnézium nemcsak a súlyos, degeneratív megbetegedések megelőzésében segíthet, hanem csökkenti a vérnyomást, elősegíti az egészséges alvást, csökkenti a gyulladást, javítja a vércukorszintet és még a hangulatra is jó hatással van.

Magnéziumra az emberi test több mint 300 különböző anyagcsere-folyamatához szükség van, beleértve az izmok összehúzódását, az idegimpulzusok átadását, a csont építését, illetve a DNS és a fehérje szintézisét.

A növényeknél a magnézium elengedhetetlen a klorofilltermeléséhez, amely a fotoszintézisért felelős. A magnézium emellett felerősíti a glutation, a betegségeket gátló antioxidáns termelését, amely létfontosságú, mind a növényekben, mind az emberekben.

Kiváló magnéziumforrások a diófélék, a zöld leveles zöldségek, a hüvelyesek, az avokádó, a füge, a mandula és a tökmag.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*