fbpx

A kapcsos korpafűből készült párna száműzi a test kínjait

Kapcsos korpafű ((Lycopodium clavatum).

A kapcsos korpafű (Lycopodium clavatum) fellelhető Észak- és Közép-Európában, Afrikában, Ázsiában és Amerikában. Főként réteken, hegyeken és erdőkben növekszik ez a csodálatos növény, melynek gyógyerejét már az indiánok is felfedezték. Népies elnevezései: farkasnyom, földönfolyó és kutyalánc. Érdekes, hogy ezt a növényt boszorkánylisztnek is hívják, talán azért, mert a régebbi korokban az istálló ajtajára erősítették, hogy távol tartsák a boszorkányokat. Ennek a növénynek a szára a másfél métert is elérheti, a levelei pedig 3-5 mm hosszúságúak, hegyes végűek és pikkelyszerűek. A növényen spóratermő füzérek fejlődnek, melyekből a spórákat július és szeptember között szórja szerteszét. A spórák tűzbe dobva nagy lángot és füstöt idéznek elő, ezért a régebbi korokban előszeretettel használták nagy látványosságot igénylő műsorszámoknál színházakban és cirkuszokban.

A gyógynövény hatóanyagai a következők: illóolaj, keményítő, E-vitamin, pektin. Milyen betegségekre jelent gyógymódot a kapcsos korpafű? Segítséget jelenhet hasmenésnél, májgyulladásnál, vesével összefüggő problémáknál és reumánál. A gyógynövényt lehet alkalmazni májbetegségek esetén, anyagcsere- és húgyúti problémáknál, köszvénynél és aranyérnél. Álmatlanság esetén is hasznos lehet az alkalmazása. A gyógyszer- és a kozmetikai ipar is használja, hintőporok alkotórészeként alkalmazzák.

A korpafűből készült teából naponta csak egy csészényit szabad fogyasztani, éhgyomorra. Várjon körülbelül egy órát és csak azután reggelizzen. Egy teáskanál korpafüvet forrázzon le 2-2,5 deciliternyi vízzel, majd hagyja állni egy negyedórán át. Ezután szűrje le és már fogyaszthatja is.

Ha fáj valamilyen testrésze – válla, lába, karja, hasa, feje –, akkor készítsen korpafűpárnát. Ehhez nincs is másra szüksége, csak egy kisebb méretű vászonzsákocskára vagy párnahuzatra, amelybe korpafüvet kell tölteni, és ezt éjszaka a fájó testrészre kötözni. A korpafű a lábszárban jelentkező görcsöt is képes enyhíteni vagy megszüntetni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A növényből készült lábfürdő szintén enyhíti a láb görcseit, az ülőfürdő pedig akkor hatásos, ha a hólyagban jelentkezik hasogató fájdalom.

Hazánkban, Ausztriában és Németországban a kapcsos korpafű védett növényként van nyilvántartva. Használata nagy körültekintést igényel, ezért a legjobb, ha gyógynövényszaküzletben vagy patikában vásárolja meg a növényt, és használata előtt tájékozódik, hogy az Ön betegségére valóban ez a gyógynövény a legalkalmasabb.

4 thoughts on “A kapcsos korpafűből készült párna száműzi a test kínjait”

 1. Andrási Erzsébet

  Nemrég ajánlották a korpafüvet, /még nem tudtam eddig róla / ,de tényleg nagyon jó gyógyító fű.
  ajánlom másoknak is !

 2. Tünde Mária Réthi

  Hol tudok vásárolni korpafű spoát? A férjemnek van egy csúnya felfekvés a sarkán és azt olvastam ,hogy az jó!

 3. A korpafűvel való hatást szeretném megerősíteni.
  Évekkel ezelőtt egy folyamatos magánmunkán voltam egy induló cégnél. A fűtés még nem volt rendesen kialakítva. Tél volt -10 C alatt, odabent is hideg volt. A valójában irodához kötött munkám volt. Lábról nagyon felfáztam. Meg is lett az “eredmény”. Vese, gennyes vizelet, stb… Olyannyira, hogy a péniszemen a fityma bőre kezdett tőle “oldódni”, felpuhulni. Nagyon megijedtem. No ha ezzel elmegyek orvoshoz, akkor ebből drasztikus dolgok lehetnek. Régebben németországi hosszabb tartózkodásom idején egyik kollégámnál használták a korpafüvet, mint “csodaszert”. Utánanéztem egy két helyen, Tudtam ez kell nekem is, azonnal vettem egy zacskóval. Főzetet készítettem, biztosra mentem jő erősre csináltam. Gyakorlatilag, napi egy litert megittam kortyolgatva. Pár nap múlva megjavultam…
  Egy info: ami sokaknak segíthet még: talán itt, de lehet máshol, a lábikra görcsre is ezt ajánlják. No ebben én már nem kisérleteznék. Egy ok lehet talán, A kálium hiány miatt van a lábikra, vádli görcs, meg minden más görcs, pl, szív, agyi ér…stb. Ebből is megfordultam, túléltem hármat, érdekelt, mi okozza, az orvosok túlterhelésre, stresszre hívatkoztak. No ennek már nem dőlnék be. Tehát, ha vádli görcs jelentkezik, vagy szívtájéki szúrófájdalmak, azonnal káliumot kell pótolni, ha lehet “drasztikusan” napi 2-3 ezer miligrammot, nem tévedtem, ennyit! Ez egy népbetegség. Orvosilag nehezen mutatják ki, ha a vérből kimutatható, azt már nehéz túlélni! infarktus, sztrók,…stb… A “vízhajtósok” mind ide fognak jutni.
  Vízhajtás, a kelletlen italozás, bulizás, fröccsözgetés, sörözgetés, akár bármelyik koffein tartalmú ital túlzásba vitele, izzadás stb..
  Bizonyítottan elkapott esetek még! Sztrók, infarktus, pajzsmirigy, magas pulzus, cukor, epe. koleszterin, nemi (gyermektelenség is), csontritkulás, Bőr pigment, talán rák is, esetleg autoimmun is (?) Minden ami hormonális….Én jómagam, amióta káliumot pótolok, megszünt egy halom nyűgöm. Pl, laktózérzékenység: Az agyalapi mirigy a kulcs, Ha nincs elég kálium blokkolva lesz a hormonkommunikáció is, időszakosan, vagy folyamatosan. Nem rég egy idős néni hozzájutott az “otthonban” káliumhoz, vízhajtósoktól. Előtte hallott a hatásairól, tőlem. Napi 2-3 szemet vett be mindennap. Mi lett a vége? El kellett hagyni az inzulinpótlást!!! Megsúgom, hogy napi 2-3 ezer mg az ajánlott bevitel a táplálékkal. Ennek a töredékét sem vesszük magunkhoz, ne csodálkozzunk a végkifejleten. A “népbetegségek” területén világelsők között vagyunk. Köszönjük meg az egészségügyi elitnek, meg a maffia hálózatot fenntartó professzorainknak, egészségiparnak…stb!
  Pótlás, a napi ajánlott mennyiség kb 20-30%-ával folyamatosan. Az eredmény nem marad el. Egy bíztató hír hozzá. Az említett agyalapi mirigy termeli a Grow hormont, ami többek között az “élettartam” kisérője. Ha nincs elég kálium, elsorvad a hormontermelés ez irányban is! Az USA-ban az időseknek Grow hormont adnak magánúton az élettartam meghosszabítására!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük