Íróasztalon laptop, határidőnapló, szemüveg és egy csésze kávé.

A kávézás elválaszthatatlan része az életünknek, főleg reggel segít elindítani a napunkat. A legújabb kutatások szerint a kávé valóban elűzheti a fáradtságot, fokozhatja a koncentrációs és a problémamegoldó képességet is, azonban nem várhatjuk, hogy kreatívabbak legyünk tőle.

A koffein mint stimuláns

A koffein nem más, mint egy stimuláns, konkrétan pszichoaktív anyag. Először a véráramba kerül, majd az agyban fejti ki a pozitív hatásait. Már egy kávé elfogyasztását követően is hamar megtapasztalhatjuk az energiaszintünk nagyfokú emelkedését, de pozitív hatással van a mentális funkciónkra, fokozza az éberségünket, sőt még a hangulatunkat is javíthatja.

A koffein stimuláló hatása vitathatatlan. Ha például egy csésze kávé után megyünk el edzeni, jobb teljesítményt nyújtunk, mint nélküle. A koffein ugyanis megnöveli az adrenalinszintet, ami zsírsavat szabadít fel a zsírszövetekből, ez pedig jelentősen javíthatja a fizikai teljesítményt. A kutatások igazolták viszont, hogy a memória működésére nincs hatással, jó hír ugyanakkor, hogy fokozza a munkateljesítményt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kávé és a fogyás

A kávéról, pontosabban a koffeinről az is bebizonyosodott, hogy segít a zsírégetésben, illetve pozitívan hat az anyagcserére. Azonban a kutatók úgy találták, hogy ez a hatás csak azoknál a személyeknél érvényesül, akik nem rendszeresen fogyasztanak kávét.

A kávé és a tápanyagok

A kávé sok tápanyagban bővelkedik, hiszen megtalálható benne B2-, B3-, illetve B5-vitamin, emellett mangánt, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*