Krónikus gyulladás a szervezetben.

Már sok szó esett arról, hogy mennyire fontos, hogy lépéseket tegyünk a krónikus gyulladással szemben. A krónikus gyulladásból ugyanis előbb-utóbb különféle krónikus betegségek alakulhatnak ki, például szívbetegségek vagy cukorbetegség.

A gyulladást egyes ételek is generálhatják

A gyulladást egyes ételek is okozhatják, akár a feldolgozott növényi olajok és a cukor is. Ilyenkor gyulladáscsökkentő ételeket szükséges fogyasztani, sok zöldséget, de az omega-3 zsírsavak is sokat segíthetnek a probléma orvoslásában.

Fertőzések és sérülések mint gyulladást generálók

A szervezetben kialakuló gyulladásért felelőssé tehetők egyes fertőzések vagy sérülések is. Amennyiben a szervezetben akut gyulladás van, úgy az immunrendszer sejtjei a gyulladás megszüntetésével foglalkoznak és nem a fertőzéssel. Ezért is nagy probléma, ha valakinek hosszabb ideje fennálló gyulladás van a szervezetében, hiszen így a legyengült immunrendszert többféle betegség is fenyegetheti.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A bélrendszer, a bélflóra egyensúlytalansága

A bélflóra tartalmaz úgynevezett jó és rossz baktériumokat. Ezeknek a baktériumoknak egyensúlyban kell lenniük ahhoz, hogy a bélrendszer egészséges maradjon, és hogy az emésztés zavartalanul működjön. Amennyiben a rossz bélbaktériumok lesznek túlsúlyban, úgy bélgyulladás is kialakulhat.

A stressz mindennek a megrontója

Még a stressz is képes gyulladást generálni a szervezetben. Stressz hatására megemelkedik a szervezetben a kortizol, azaz a stresszhormon szintje, ami először csak akut gyulladást generál. Ebből később krónikus gyulladás alakulhat ki.

Autoimmun betegség

Autoimmun betegség során az immunrendszer a saját sejtjeit és szöveteit támadja meg, így generál gyulladást a szervezetben.

A mérgező anyagok

Életünk során nagyon sok és sokféle méreganyag kerül az emberi szervezetbe. Ezek a toxikus anyagok általában zsírban oldódnak, így szintén elraktározódnak a zsírsejtekben, majd elősegítik a gyulladás kialakulását. Éppen ezért nagyon lényeges ezektől a méreganyagoktól valamilyen úton-módon megszabadulni.

A szervezetben kialakuló gyulladás krónikus betegségeket okozhat

Milyen krónikus betegségeket okozhat a szervezetben kialakuló gyulladás? Például gyulladásos bélbetegségeket, szívbetegséget, de még a rákos megbetegedések kialakulásáért is felelőssé tehető.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*