fbpx

A legjobb illóolajok fejfájásra, és egy jó recept, melyet mi is elkészíthetünk

Egy asztalon több üvegcse, melyekben különböző illóolajok vannak, mellettük gyógynövények,

A fejfájás sok ember életét megkeseríti. Valakinél csak ritkán jelentkezik, míg mások szinte mindennap nap szenvednek tőle. Megint másokat az időjárás visel meg, és vannak olyan személyek is, akiknél a stresszes helyzetek váltják ki. Nem lehet azonban minden fejfájás alkalmával gyógyszert bevenni, sőt, nem is ajánlatos, hiszen nagyon sok más lehetőség is a rendelkezésünkre áll, melyek hatékonyan segíthetnek a fejfájás csillapításában.

Ilyen természetes segítők lehetnek az illóolajok, melyek sokféle fájdalom, így a fejfájás esetén is bátran bevethetők. Az egyik legjobb erre a problémára a borsmenta-illóolaj, hiszen mentoltartalmának köszönhetően hűtést biztosít a test, a fej számára. A mentol emellett gyulladást is csökkent, ami tovább csökkentheti a fej fájdalmát.

Az eukaliptusz-illóolajhoz is bátran fordulhatunk megfázás és influenza esetén, hiszen ha ezzel inhalálunk, nagyon hamar meggyógyulhatunk. Ez az illóolaj csökkenti a nyálkahártya gyulladását, megkönnyíti a légzést, csökkenti az orrfolyást és csillapítja a kínzó fejfájást.

A teafaolaj erős baktériumellenes és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, illetve az  antimikrobiális hatása is kiemelkedő, így nagyon hatékony lehet az olyan betegségek leküzdésében, melyeket baktériumok okoznak, és ez a fertőzés például fejfájást hoz magával kísérőtünetként.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az oregánó-illóolaj szintén rendelkezik baktériumellenes hatással, nagyon jó megfázás és influenza esetén, hiszen felgyorsítja a gyógyulás folyamatát. A fejfájást pedig már a betegség első napján enyhíti.

A levendula-illóolaj szintén antibakteriális és nyugtató hatású, csökkenti a gyulladást és nagyon hatékony a fejfájás csillapításában.

A rozmaring illóolaja szintén rendelkezik gyulladáscsökkentő hatással, szinte kitisztítja az agyat és jobb koncentrációt és memóriát biztosít.

A fenyőillóolaj fertőtlenít, gyulladást csökkent, míg a citromillóolaj javítja a légzőrendszer és a nyirokrendszer működését és hatékonyan csillapítja a fejfájást.

Fejfájást csillapító illóolaj-keverék

Hozzávalók:

  • 10 csepp eukaliptusz-illóolaj
  • 15 csepp teafa-illóolaj
  • 20 csepp borsmenta-illóolaj

Elkészítése:

Sokféle illóolajkeverék létezik fejfájás csillapítására, ez az egyik leghatékonyabb. Nincs más dolga, mint összekeverni ezeket az illóolajokat, bevizezni egy vattakorongot és rácseppenteni ebből a keverékből. Majd dörzsölje be vele a homlokát és türelmesen várjon, hogy a fájdalom enyhüljön.

Megfázás esetén a következő illóolaj keverék biztosítja a könnyebb légzést: 20 csepp eukaliptusz-, 10 csepp fenyő- és 10 csepp borsmenta-illóolaj. Keverjük össze a hozzávalókat, majd inhalálás során cseppentsünk 3-4 cseppet a vízbe, amely fölé hajolva jó mélyeket lélegzünk. Az illóolajokat belsőleg tilos fogyasztani!

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.