fbpx

A máj egészségének javítása természetes módszerekkel

Egy kék háttér előtt valaki a két kézét egy iminált máj felé nyújtja.

Májunknak kiemelkedő szerepe van a szervezetünk méregtelenítésében. Ez a létfontosságú szervünk segíti megszabadítani a testünket a toxikus anyagoktól. A máj fontos enzimeket is termel, melyek részt vesznek a tápanyagok lebontásában, illetve az energiatermelésben is kitüntetett a szerepük. A máj fontos tápanyagokat is tárol és felszabadítja őket, amikor a testünknek szüksége van rájuk.

A máj egészségének megőrzése nagyon fontos, hiszen számos élettani funkció függ tőle. Ha pedig megbetegszik, bizony sok egészségügyi gonddal kell szembenéznünk.

A májunk szinte az egyetlen olyan szervünk, amely hamar és gyorsan képes a regenerálódásra, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy bármit megehetünk és megihatunk büntetlenül. Regenerálódása közben ugyanis hegek keletkeznek rajta, ami egyre negatívabban befolyásolja a működését.

Amennyiben szeretnénk minél tovább megőrizni májunk működését, fogyasszunk gyógynövényeket és kiegészítőket. Cikkünkben néhány nagyon hasznos, a máj egészségét védő és szolgáló természetes kiegészítőt sorolunk fel.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az egyik ilyen hasznos kiegészítő az ALA, azaz az alfa-liponsav. Az ALA nemcsak az antioxidáns szintet növeli meg a szervezetben, hanem a lipidprofilt is javítja. Ez a kiegészítő ezen kívül hatásos lehet inzulinrezisztencia esetén, és még az immunfunkciókat is javítani tudja.

A máj gyógyítójának, egyenesen csodanövénynek tartják a máriatövist, ami hazánkban is őshonos és sok ember fogyasztja is. Ez a gyógynövény csökkenti a gyulladást és immunszabályozó hatással is rendelkezik, ezen kívül javítja a máj működését és támogatja egészségét. Ezeket a hatásokat antioxidáns tulajdonságának is köszönhetjük. A máriatövis egy szilimarin nevű vegyületet tartalmaz, amely csökkentheti az alkohol és egyéb mérgező anyagok májkárosító hatását.

A máj számára az aranygyökér is nagyon hasznos lehet, hiszen antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Emellett meg kell még említeni azt a tulajdonságát is, hogy képes redukálni a májkárosító hatásokat.

A kurkuma is csökkenti a gyulladást és daganatellenes hatással rendelkezik, további jó tulajdonsága, hogy hatékonyan csökkenti a lipidszintet.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.