Üvegben méz, rajta mézkanál, mellette kamilla és egy kis fahordó.

A méz gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, éppen ezért a megfázás, illetve az influenza tüneteinek csökkentésére is alkalmazhatjuk ezt a természetes gyógyító táplálékot. A méz csillapítja a köhögést és a torokfájást, így ezeket a tüneteket asztmás betegeknél is csökkenti ez a tápláló élelmiszer.

A legújabb kutatások szerint a méznek bizonyos előnyei lehetnek az asztmás betegek számára. Hiszen különösen hatásos lehet köhögés ellen. A méz növeli a nyáltermelést. Mivel a nyál mintegy kenőanyagként szolgál a légutak számára és csökkenteni tudja a torok irritációját, így a köhögés is nagymértékben lecsökkenhet.

Mivel a méz gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, így csökkentheti az asztmát kísérő légutak duzzanatát.

Az asztma kialakulását gyakran a pollenek okozzák. A pollen egy általános allergén, amely asztmás rohamok kialakulásához vezethet. Azonban a méz segítséget nyújthat még ebben az esetben is.

A legújabb kutatások a méz köhögéscsillapító hatását vizsgálták. Egy kutatásban 300, 1 és 5 év közötti gyereket vontak be. A csoport egyes tagjai eukaliptuszmézet kaptak, míg a többieknek csak placebót adtak. Azok a gyerekek, akik eukaliptuszmézet kaptak, sokkal kevesebbet köhögtek, így éjszakai is nyugodtan tudtak aludni, szemben azokkal, akiknek csak placebót adtak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A méz és a köhögéscsillapítók összehasonlításakor a kutatók azt találták, hogy a méz szinte ugyanolyan hatásos, mint a köhögéscsillapítókban használt összetevők, hiszen a méz is nagyon hatékonyan tudta kezelni a köhögést. Egyes esetekben még hatékonyabban is, mint egyes köhögéscsillapító gyógyszerek.

A méz segíthet az asztma egyes tüneteinek enyhítésében, de a méz önmagában nem tudja hatékonyan kezelni az asztmát. Egyes esetekben az allergénekkel való érintkezés okoz asztmás tüneteket. Ha valaki kikísérletezni, hogy mely allergén váltotta ki a tüneteket, akkor ezek jövőbeni elkerülésével elkerülheti az asztma betegséget.

A dohányzás különösen káros az asztmás betegek számára. Az asztmában szenvedő betegek már egyébként is érzékeny légutakkal rendelkeznek és a dohányzás által elszenvedett károk még nehezebbé tehetik a légzést.

A hirtelen fellépő tünetek kezelésére az emberek gyakran hörgőtágítót tartalmazó inhalátort alkalmaznak. Ezek a gyógyszerek pihentetik a légutakban megfeszített izmokat, megkönnyítve ezzel a légzést. Mivel az asztmás támadások súlyosak is lehetnek, így elengedhetetlen az orvos által előírt kezelési terv követése.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*