fbpx

A muskátliolaj a szépségápolásban

Egy asztalon két üvegcsében muskátliolaj, mellettük és egy fehér vázában rózsaszínű muskátli.

A muskátliolaj nemcsak az egészségünket védheti, hanem a szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy eredményesen csökkenti a depressziós tüneteket, illetve a szorongást is jól oldja.

Ez a gyógynövény még a gyulladás csökkentésében is a segítségünkre lehet. A muskátliolajban két olyan vegyület is van, melyek lehetővé teszik, hogy egyes egészségügyi problémák orvoslására is alkalmazzuk.

A muskátliolaj antimikrobiális, antibakteriális és antiszeptikus hatással rendelkezik. A benne található fontos vegyület, a citronellol csökkenti a gyulladást, mely leginkább az agyban fejti ki a hatását, amivel az agysejtek rohamos pusztulását is megakadályozhatja. Egyes tanulmányok szerint éppen emiatt nagyon hatékony lehet az Alzheimer-kór és a szklerózis multiplex kiegészítő kezelésében.

Amennyiben túl sok folyadék halmozódik fel a testben, a szövetekben, úgy ödéma alakulhat ki. Ilyenkor nemcsak egy-egy végtag duzzadhat meg, de a bőr is fényessé válik, illetve fejfájás és más fájdalom is megjelenhet. Mivel a muskátliolaj gyulladást is csökkent, így hasznos lehet az ödéma kezelésében is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A muskátliolajat a kozmetikai ipar is előszeretettel használja különféle szépészeti és kozmetikai termékekben. De az aromaterápiában is használhatjuk, mivel pozitívan hat az agy limbikus rendszerére, jó hatással van a tanulási funkciókra, a hangulatra, és még a memóriára is kedvező hatást gyakorol. Az olajat csakis külsőleg, és az aromaterápiában lehet alkalmazni, belsőleg fogyasztani tilos, mivel mérgező hatásokkal rendelkezik.

Az muskátliolajat pattanásokra és gyulladásos bőrproblémákra is használhatjuk. Talán kevesen tudják, de a muskátli olaja az öregedési folyamatokat is lassítja, hiszen kisimítja a bőrt és csökkenti a finom vonalak és a mélyebb ráncok megjelenését.

Amennyiben valamilyen bőrsérülésben szenvedünk, akkor óvatosnak kell lennünk, hogy a sebben ne szaporodjanak el a baktériumok, mert az akár végzetes is lehet. A muskátliolaj nagyon hasznos lehet ebben az esetben is, hiszen megakadályozza a baktériumok elszaporodását és a fertőzések kialakulását.

Mivel a muskátliolaj összehúzó hatással is rendelkezik, így a sebre akkor is használhatjuk, ha a vérzés nem akar elállni.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.