fbpx

A nagy harcos: gránátalma

Fél gránátalma, mellette a gyümölcsből kipréselt lé.

Minden embernek a betegségek megelőzését kellene céljául kitűzni, vagyis elsősorban a prevencióra kellene helyezni a hangsúlyt. A legutóbbi kutatások szerint a rákos megbetegedések kialakulása ellen az egyik leghatékonyabb természetes módszer, táplálék a gránátalma.

A gránátalma már látványra is nagyon szép, a színe csodálatos vörös, apró magvak húzódnak meg a belsejében, és az íze amellett, hogy kissé édes, még fanyar is. A gránátalma az egyik olyan gyümölcs a földkerekségen, amelynek kimagasló az antioxidáns-tartalma, így nagyon hatékony lehet a daganatos betegségek megelőzésében.

Férfiak körében még mindig a prosztatarák az egyik legrettegettebb betegség. Évente nagyon sokan halnak meg azért, mert nem járnak szűrővizsgálatokra, de sajnos akkor is kialakulhat ez a betegség, ha a férfiak is komolyan veszik az egészségüket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egy kutatásba olyan betegeket vontak be, akik a prosztatát érintő, daganatos betegségben szenvedtek. Ennél a betegségnél általában mindig magas a PSA-szint, ami a gyulladásos markereket méri. A betegek 54 hónapon keresztül rendszeresen fogyasztották a gránátalma levét. Az eredmények azt mutatták, hogy a gyümölcs frissen préselt leve drasztikusan csökkentette a gyulladási szintet. Mindemellett 12 százalékkal csökkent a rákos sejtek szaporodása, illetve jelentősen megnövekedett ezeknek a sejteknek az úgynevezett programozott sejthalála. Tehát a tanulmányok arról számoltak be, hogy a hagyományos kezelések mellett mint természetes alternatívának, a gránátalmalének is helyet kell adni.

A gránátalma olyan fitokemikáliákat tartalmaz, amelyek lelassítják a hormonfüggő daganatok növekedését, különösen igaz ez az állítás a mellrák, a vastagbélrák és a prosztatarák esetén.

A gránátalma nemcsak antioxidáns, hanem gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy eredményesen harcol a szervezetben kialakuló gyulladás és oxidatív stressz ellen, melyeknek kiemelkedő szerepük van a rákos betegségek kialakulásában.

A gránátalmában található értékes vegyületek blokkolják a rákos sejtek növekedését és segíteni tudnak a rák elleni küzdelemben. Ezen kívül a gránátalma akadályozhatja az angiogenézist, vagyis az olyan erek növekedését, amelyek nemcsak oxigént, de tápanyagot is biztosítanak a daganatos sejteknek, amelyek ettől aztán növekedésnek indulnak.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük