fbpx

A szervezet védőbástyájának erősítése fokhagymával

Fokhagyma egészben és gerezdekre bontva.

Tavaszi, változékony időjárásunk kicsit meggyengítette az immunrendszeremet, és az utóbbi időben mintha kicsit fáradékonyabb és aluszékonyabb is lettem volna, ezért úgy döntöttem, hogy megtámogatom szervezetem védőbástyáját egy kis fokhagymával, illetve fokhagyma felhasználásával készült csodakeverékkel.

Nagyon nagy szükségünk van jól működő immunrendszerünkre, mely folyamatos harcot vív a szervezetünkbe kerülő baktériumokkal és vírusokkal szemben, illetve a megfelelő védekezést biztosítja testünk számára. Az immunrendszer bonyolultan és komplexen működik, így bármilyen változás a védekezési rendszerünkben betegséget okozhat. A betegség mindig rosszkor jön, de akkor különösen, ha ez még párosul az életünkben fellépő stresszel, rossz időjárási viszonyokkal, vagy éppen akkor ér utol bennünket, amikor fizikai kondíciónk sincs éppen a csúcson.

Az immunrendszer működési zavarát több tünet is jelezheti. Biztosak lehetünk benne, hogy a védőbástyánk nem működik tökéletesen, ha három hétnél is tovább tart egy egyszerű nátha, vagy kiújul a herpeszünk. 40 éves kor fölött kialakulhat az immunopauza, aminek legszembeötlőbb jele, hogy a lázzal, gyulladással járó akut betegségek elmaradnak. Persze ilyenkor sokan azt hihetik, hogy azért nem lázasak soha, mert teljesen egészségesek, pedig pont az ellenkezője történik, az immunrendszer képtelen felvenni a harcot a különféle fertőzésekkel szemben, és működésével szünetet tart. Ebben az esetben szükség lehet olyan terápiára, mely védekező rendszerünk erősítését szolgálja. Az immunrendszert továbbá veszélyeztetheti egy antibiotikumos kezelés, az állandó székrekedési probléma, stresszes állapot, de a mértéktelen evés is akadályozza a megfelelő működést.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A fokhagymáról legtöbbünknek az jut eszébe, hogy erős szaga van, csíp, és nagyon intenzív az íze. Pedig már nagyanyáink is tudták, hogy immunerősítésre a lehető legjobb megoldás minden reggel egy gerezd fokhagymát elrágcsálni. A fokhagyma emellett számtalan egyéb jótékony hatással is rendelkezik. Ismert vértisztító, vérnyomáscsökkentő, antiszeptikus, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatásáról is, de gyógyítja a fekélyt, az asztmát, és javítja az emésztést.

Az immunrendszerünket természetes úton is erősíthetjük. Nincs is másra szükségünk, mint 1 fej fokhagymára, 1 kisebb fej vöröshagymára, 1 kis darab gyömbérre, 1 kisebb tormára, almaecetre, 1 kisebb fekete retekre és 1 erős paprikára. Az összetevőket vágja apró darabokra, majd helyezze egy befőttes üvegbe. Öntsön rá almaecetet, majd érlelje 10-14 napig. Minden reggel keverjen egy kiskanálnyit ebből a mixtúrából egy pohár vízbe, majd igya meg. Garantált lesz szervezete védettsége ezzel a nem túl kellemes ízű, de annál hatásosabb immunerősítő eleggyel.

1 hozzászólás

  1. Kiss-Jakab István

    Fokhagymából mindennap elfogyasztok 2-3 gerezdet. Igaz, én nem áztatom .Megpucolása után nyersen fogyasztom.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük