Férfi és női lábak pizsamában.

Azt mindenki tudja, hogy a kielégítő szexuális élet mennyire pozitívan hat az egészségre. Nemcsak fizikailag érezzük jobban magunkat egy-egy légyott után, de mentálisan is jóval kiegyensúlyozottabbak leszünk, ha rendszeresen áldozunk a szerelem oltárán. Azonban a szexmentesség negatívan hat az egészségre. Ha valaki kiiktatja életéből a szeretkezést, biztos lehet benne, hogy kisebb-nagyobb egészségügyi gondokkal kell szembenéznie.

Kutatások igazolják, hogy a rendszeres szex megnövelheti az élettartamot. Azok, akik felfüggesztik a szexuális életet, egy idő után egyre kevesebb életerőt érezhetnek magukban.

A szex a fizikai és a mentális élet részét képezi. A másik bőrének illata, a simogatás és a gyengédség jelentős hangulatfokozó hatással bír. A szexuális együttlét azért is nagyon fontos, mert ilyenkor oxitocint bocsát ki a szervezetünk, amelyet boldogsághormonnak is szoktak nevezni. Azok, akik úgy gondolják, hogy szex nélkül könnyebb lesz az élet, gyakran tapasztalhatnak meg lehangoltságot, ami akár depresszióssá is teheti őket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Sok esetben a nők fújnak visszavonulót, ugyanis a menopauza hozhat némi kellemetlenséget az életükbe. A hüvely fala elvékonyodik ebben az életkorban, ami kifejezetten fájdalmassá is teheti a szexuális életet. Márpedig ez ellen van orvosság – nagyon sokféle hüvelykrém, síkosító létezik a piacon –, és igenis fontos a szex menopauza után is, mivel ez segít fenntartani a hüvely egészségét. A fokozott aktivitás ugyanis megnöveli a vér áramlását, és ez minden testrészben nagyon fontos.

A szexuális élet a stressz-szintre is hatással van, ugyanis csökkenti azt. Persze sokan azt mondják, épphogy a szex miatt idegesek, hiszen egyfajta gátat képez bennük, hogy ismét fájdalmakkal kell megküzdeniük. Viszont minden menopauzális problémára van megoldás. Beszéljen a nőgyógyászával, ne szégyelljen tanácsot, segítséget kérni, és semmiképpen se fossza meg magát az élet örömeitől.

Sokan azt gondolják, hogy a szexuális élet megnöveli a húgyúti fertőzések kockázatát. A legújabb kutatások éppen az ellenkezőjét támasztják alá. Nyilván nagyon fontos minden szabályt betartani és akkor a fertőzések is elkerülhetnek bennünket. Szexuális együttlét előtt és után is kötelező a zuhanyozás és a kisdolog elintézése. A hölgyeknek pedig probiotikus kúpot sem árt az együttléteket követően használni, amely helyreállítja a hüvelyflórát. De ha bármilyen szokatlan dolgot tapasztal, a legjobb, ha azonnal felkeresi a nőgyógyászát.

Ehhez a cikkhez 2 hozzászólás

  1. Prosztata operacio miatt mar 2 eve nem volt Szex. ^5 eves ferfi vagyok Kanadaban.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*