fbpx

A szívfájdalom okai

Két kéz tart egy almát szív alakú harapásnyommal.

A szívünknek sok minden árthat. Legfőképpen az egészségtelen táplálkozás és a nem megfelelő, azaz az inaktív életmód tehet sok kárt a szívünkben. A szívbetegség kialakulásában azonban más dolgok is szerepet játszanak. Mutatjuk is, melyek ezek!

Kutatások igazolják, hogy azoknál, akiknek valamilyen ínybetegségük van, nagyobb valószínűséggel alakul ki szívbetegség. Hogy mi a kapcsolat? A szájüregben lévő baktériumok bekerülnek a véráramba, ott gyulladást okoznak, majd a krónikus gyulladás következtében szívbetegség alakul ki.

A kutatások szerint a korai menopauza is nagyon veszélyes lehet. Azok, akik 46 éves koruk előtt átesnek a menopauzán, nagyobb valószínűséggel lesznek szívbetegek, és az sem ritka, hogy a stroke vagy a szívinfarktus veszélye is fenyegeti őket.

A súlyos horkolás, az alvási apnoe is nagy kockázatot hordoz, hiszen a szívbetegség kialakulásának egyik kulcstényezője is lehet. Ha valaki alvási apnoétól szenved, akkor lehetnek légzéskimaradásai, ami okozhatja a magas vérnyomás és a szabálytalan szívverés kialakulását, ezek pedig előidézhetnek stroke-ot és akár szívelégtelenséget is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Amennyiben valaki 7-8 óránál kevesebbet alszik, akkor is kialakulhat nála magas vérnyomás, illetve a kevés alvás még a koleszterinszintet is megemelheti. Mindkét érték emelkedése oka lehet az elhízásnak és a cukorbetegségnek, ami pedig egyenes út a szívbetegség kialakulásához. Ha pedig valaki sokkal többet, azaz 9, 10 vagy ennél több órát alszik és fekszik, azzal szintén megnő a szívbetegségek, a szívinfarktus és a stroke kialakulásának az esélye.

A magányos embereket is sújthatja valamilyen szívbetegség, mivel az egyedüllét okozhat magas vérnyomást, márpedig a magas vérnyomás az egyik vezető oka a szívproblémák kialakulásának.

A hasi zsír kialakulásában sok minden szerepet játszhat. Aktívan részt vehetnek benne a hormonok és az olyan vegyi anyagok, amelyek növelik a vérnyomást, ez pedig nemcsak az erekre hat negatívan, hanem a koleszterinszintet is megemelheti. Minél nagyobb a hasi zsír mennyisége, annál nagyobb az esély a szívbetegségek kialakulására. Az egyik legjobb módszer a hasi zsír eltüntetésére a rendszeres testmozgás és a visszafogott étkezés.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük