fbpx

A szódabikarbóna meglepő felhasználásának módjai

Szódabikarbóna fekete asztalra szórva kis tálban.

A szódabikarbónát már ősidők óta alkalmazzák a rák megelőzésére, a gyomorsav semlegesítésére, a fogak fehérítésére, az izmok metabolikus teljesítményének javítására. De a segítségével kezelnek bőrbetegségeket, gyulladásokat, szájüregi betegségeket vagy éppen rovarcsípéseket.

Lúgos vegyületként a szódabikarbóna rendkívül hatásos a gyomorban kiválasztott sav semlegesítésére. A szódabikarbóna kiváló lehet gyomorégés, savas emésztési zavar vagy más, a savszekrécióval kapcsolatos esetekben.

A szódabikarbóna fehéríti a fogakat, mivel eredményesen távolítja el a foglepedéket és a különböző, fogon képződő elszíneződéseket. Azonban a szódabikarbónával nem a hagyományos értelemben kell fogat mosni, hiszen a nem megfelelő használata felsértheti a fogzománcot. Nedvesítse be az ujját, szórjon rá egy kevés szódabikarbónát és gyengéden mosson ily módon fogat, majd alaposan öblítse ki a száját. Heti egyszeri alkalmazása elegendő, hiszen így is csodálatosan fehér fogakat fog eredményezni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A szódabikarbóna segítheti a vesekövek lebomlását, illetve csökkentheti a vesekövek okozta hólyagfertőzések valószínűségét.

Gyakorlatilag nagyon sok dezodor tartalmaz alumíniumot és valamilyen parabént aktív hatóanyagként, annak ellenére, hogy ezek a vegyületek negatív hatást gyakorolnak az emberi egészségre. Kutatások során bebizonyosodott, hogy az alumínium szerepet játszhat a rák kialakulásában. Ha valamilyen dezodoralternatívát keres, a szódabikarbóna jó választás lehet. Lehet, hogy nem rendelkezik a dezodorok mesterséges illatával, de nagyon hatékony lehet a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elpusztításában és hatékonyan képes megszüntetni a kellemetlen testszagot is.

A szódabikarbóna a gyulladás csökkentésében is a segítségünkre lehet. Éppen ezért a szódabikarbóna mint gyulladásgátló „táplálék” bevonása a mindennapi étkezésbe kiváló ötlet. Köszvény esetén például a húgysavszint megemelkedik. A szódabikarbóna lehetővé teszi a húgysavszint csökkenését, hiszen csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat és így a köszvény mint betegség is megszűnhet.

A szájban kialakuló bakteriális fertőzésekkel is eredményesen veszi fel a harcot a szódabikarbóna. Ebben az esetben egy kevés vízzel kell csak összekeverni és „pakolást” kell készíteni, azaz be kell vele kenni a kezelendő felületet. A szódabikarbóna elpusztítja a baktériumokat. A nap folyamán többször is lehet alkalmazni a szódabikarbónás pakolást.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük