fbpx

A szőlőmagkivonat megakadályozza a fogszuvasodást

Fekete széken lévő fekete tálban több fürt kékszőlő.

Sok embernek van amalgámtömése, amely fémek kombinációja. Ez a fogtömés lehet, hogy hosszabb ideig tart ugyan, de a higany nem biztos, hogy olyan jó anyag az egészségünkre nézve.

Kutatások igazolják, hogy a szőlőmagból készült kivonatok olyan természetes vegyületeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak lehetnek a fogakon belüli dentin megerősítésére. A fogak dentinrésze a külső zománc alatt helyezkedik el. A dentin főleg kollagénből áll, amely ugyanaz a fehérje, amely struktúrát biztosít a bőr és a kötőszövetek számára.

A kutatás során a szőlőmagkivonatnak hatékonyan sikerült megerősíteni a dentinréteget. A kutatók úgy vélik, hogy a szőlőmagkivonat hatékonysága a fogszuvasodás megakadályozásában és a fogtömések megőrzésében a fogakon belüli önjavítási folyamat támogatásának köszönhető. A károsodott kollagén gyorsabban és hatékonyabban javítható az oligomeric proanthocyanidineknek (OPC) köszönhetően, amelyek növényi alapú flavonoidok. A szőlőmagkivonat különösen gazdag ezekben a vegyületekben. Természetesen az a legjobb, ha a szőlőmagolajat olyan ételekkel és zöldségekkel kombináljuk, amelyek sokat tartalmaznak még ezekből a vegyületekből. Az oligomeric proanthocyanidinek húszszor erősebb antioxidánsnak számítanak, mint például a C-vitamin.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A fogszuvasodás nagy probléma, főleg akkor, ha valaki nem szeret fogorvoshoz járni, hogy az fogtöméssel orvosolja a problémákat. A fogszuvasodás, a szájüreg nem megfelelő higiéniája további betegségek kialakulásához vezethet. Éppen ezért nagyon fontos minimálisra csökkenteni a feldolgozott cukrok fogyasztását. Ellenben érdemes ásványi anyagokban gazdag ételeket fogyasztani, szájvizet alkalmazni, naponta két-három alkalommal fogat mosni és szájöblögetéshez illóolajokat alkalmazni, hogy a fogaink sokáig egészségesek maradjanak.

A szőlőmag ezen kívül A-, B-, C- és E-vitamint, illetve nyomelemeket, ásványi anyagokat, foszfort, jódot, káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat is tartalmaz. Rezveratrolban is bővelkedik, amely egy rendkívül erős antioxidáns. Említést érdemel még az omega-3 zsírsavak közé tartozó alfa-linolénsav, amelynek szintén kiváló forrása a szőlőmag.

A szőlőmag az antioxidánsok kiváló tárháza. A rezveratrol lassítja az öregedést, javítja az agy működését és az ereket is védi.

A szőlőmag képes lecsökkenteni a szabad gyököket, ezzel jelentősen csökkenti a rák, a gyulladások és az érrendszeri betegségek kockázatát. Emellett gátolja a sejtek öregedésének kóros felgyorsulását.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük