fbpx

A természet és az erdei séta ereje

Nyári sűrű erdei erdő.

A szervezetünkre minden hatással van. A jó dolgok éppúgy, mint a rosszak. Gondoljunk csak a környezeti toxinokra, a stresszre vagy a dohányfüstre. Az emberi szervezet a kellemes élményekre pozitívan reagál. Ilyen esemény lehet egy séta az erdőben.

Az erdei séta csodálatos egészségügyi előnyei

Az erdőben való kellemes séta jelentős mértékben csökkenti a stresszt, sőt még az immunfokozó hatását is kimutatták. Emellett segíthet a betegségekből való felépülésben és a magas vérnyomás csökkentésében is.

Az erdei séta pozitívan hat a hangulatra és még a jobb alvást is biztosítani tudja. Az erdőben történő sétálgatás megemeli az energiaszintet és fokozza a koncentrációs képességet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A stresszhormonok csökkentése

Mai rohanó, stresszes világunkban sok ember küzd azzal, hogy szervezetében megemelkedik a stresszhormon, azaz a kortizol szintje. Az erdei séta kedvezően hat a hangulatra, ami jelentősen képes lecsökkenteni a stresszhormonok magas szintjét. Emellett csökkenti a szimpatikus idegi aktivitást, a vérnyomást és a szívfrekvenciát is.

Jó hatással van az immunrendszer működésére

A természet közelsége elősegíti az immunfunkciók fokozását. A fák és a természet illata, pontosabban egy aromás vegyület, a phytoncides elősegíti az immunrendszer védekezőképességének a növelését, így jobban tudunk védekezni a kórokozókkal, a fertőzésekkel és egyes betegségekkel szemben.

A légzőrendszerre is jó hatással van

Az erdő friss illata még a légzőrendszer működését is javítani tudja. A városi légszennyezettség negatívan hat a tüdő működésére. A szmog és a por belélegzése még a koleszterinszintet is megnöveli, sőt a vércukorszintre is kedvezőtlen hatást gyakorol, melyek okozhatnak érelmeszedést és a különböző szívbetegségek kialakulásáért is felelőssé tehetők. A friss levegő azonban jót tesz az egészségnek.

A kognitív funkciókat is javítja

Az erdőben történő sétálgatás jobb hangulatot eredményez, ez pedig szerepet játszik a mentális teljesítmény növelésében és még a kreatív problémamegoldást is megtámogatja. Tehát ha csak tehetjük, érdemes rendszeresen a közeli erdőben sétálgatni, kirándulni.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük