fbpx

A zöld tea egészségügyi előnyei

Üveg teáscsészék tele zöld teával, szárított zöldtea-levelek egy teáscsésze mellett.

A zöld teával kapcsolatban már régóta bebizonyosodott, hogy olyan antioxidáns polifenolokkal van tele, amelyek sikeresen pusztítják el a rákos sejteket és állítják meg a progressziójukat, ami nagyon fontos momentum a daganatos betegségek megelőzésében. Az eddigi kutatások biztatók például a mell- és a prosztatarák kialakulásának megakadályozásában, illetve a rákos sejtek elszaporodásának megelőzésében.

A szív egészségét is védi

A zöld tea a szív- és érrendszerre is pozitívan hat, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz flavonoid antioxidánsokat, amelyek oly módon védik a szív egészségét, hogy csökkentik az LDL-koleszterin szintjét, illetve megakadályozzák a vérrög kialakulását és javítják az érrendszer működését.

Azoknál a személyeknél, akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, mintegy 40 százalékkal kisebb az esélye az érszűkület, valamint a szívroham kialakulásának.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az ízületi gyulladás és a zöld tea

Mivel a zöld tea sok kvercetint és polifenolt tartalmaz, így nagyon hasznos azok számára, akik ízületi gyulladással küzdenek, hiszen ezek erős gyulladásgátló antioxidáns vegyületek, melyek hatékonyan javítják a szervezet immunválaszait.

Jó hatással van az agyra

A kutatások során bebizonyosodott, hogy a zöld teában található L-teanin és koffein fokozzák a figyelmet és az éberséget. Egy tanulmány arról számolt be, hogy azon 55 évesnél idősebbek körében, akik rendszeresen isszák a zöld teát, mintegy 35 százalékkal kisebb az esélye a mentális képességek hanyatlásának, mint akik nem fogyasztják ezt az italt.

Még a húgyúti fertőzés ellen is hat

A zöld tea nagyon hatásos a húgyúti fertőzés megelőzésében és gyógyításában. Mivel nagyon sok antioxidánst tartalmaz, így segíthet hólyaggyulladás esetén.

A gyulladás és az allergia

Mint sok betegség, így az allergia is a gyulladás talaján jön létre. A zöld tea olyan flavonoidokat tartalmaz, amelyek csökkentik ennek a káros folyamatnak a kialakulását.

1 hozzászólás

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.