fbpx

Aktív hetvenes férfiak, akik aktív szexuális életet élnek

Idős házaspár az ágyban mosolyogva, akik a takarót magukra húzzák.

Az idősebb emberekről sokan azt feltételezik, hogy csak nagyon kevés alkalommal bújnak össze a hitvesükkel, vagy már egyáltalán nem élnek nemi életet. Kutatások igazolják azonban, hogy hetven év fölött sem áll meg az élet, és igen is nagyon sokan – főleg férfiak – teljesen elégedettek a szexuális életükkel és nem csupán a képzeletükben, hanem a valóságban is szerelmeskednek.

Egy ausztrál tanulmány szerint az, hogy valaki betölti a hetvenedik életévét, még nem jelenti automatikusan a szexuális élet végét. A kutatók a 2015-ben zajlott vizsgálat végén azt a megállapítást tették, hogy minden harmadik hetvenedik életévét betöltett férfi igenis aktív életet élt az elmúlt egy év során a hitvesi ágyban. A kutatásban még 90 és 95 éves férfiak is részt vettek. Ezek a férfiak nemcsak azt állították, hogy rendszeresen élnek szexuális életet, hanem még kevesellték is a szerelmes légyottokat. Persze a kutatásban olyan férfiak is szerepeltek, akik már nem éltek nemi életet. Ennek pedig két oka is volt. Egyeseknek ugyanis már nagyon alacsony volt a tesztoszteronszintjük, míg másoknak egész egyszerűen partnerük nem volt a lepedőakrobatikához. Az ausztrál kutatásban részt vevő, aktív szexuális életet élő, 75 és 95 év közötti férfiak negyven százalékának a felesége vagy a partnere jóval fiatalabb is volt, mint azok a férfitársaik, akik szexuálisan nem voltak túlfűtöttek. A vizsgálati alanyok 11 százaléka pedig azt állította, hogy szexuálisan aktívak ugyan, de nem az állandó partnerükkel. Vagyis bebizonyosodott, hogy a férfiak jelentős hányada még idősebb korában sem szeretne felhagyni a szerelmeskedéssel, de sok esetben a feleségük vagy a párjuk már nem kapható egy kis huncutkodásra, így a szexhiány miatt bizony kikacsintgatnak a kapcsolatból.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egy tavalyi, szintén ausztrál kutatás pedig azon férfiak körében is érdeklődött a témával kapcsolatban, akik már valamilyen szociális intézményben éltek. A tudósok itt is arra voltak kíváncsiak, hogy az idős emberek áldoznak-e még a szerelem oltárán, vagy egyáltalán foglalkoztatja-e még őket a szexualitás. A válaszadók – szintén a 75 és 95 év közötti korosztály – harmincegy százaléka állította azt, hogy kielégítő a szexuális életük, míg 45 százalékuk az elmúlt évben több alkalommal is élt nemi életet. Azok, akik nemmel válaszoltak, valamilyen lelki vagy testi betegségre, partnerhiányra, a partner vágytalanságra, vagy magára az életkorra panaszkodtak. Az okok között szerepelt még a cukorbetegség, a prosztatát érintő betegségek, a rák, a csontritkulás, a depresszió, a magas vérnyomás, vagy az ezekre a betegségekre szedett gyógyszerek. A tanulmány szerint a szexuális élet hiányának egyik fő oka a megromló egészségi állapot és a férfiak egyik nagy gondja, ha a partnerükben már képtelenek felszítani a lángot, pedig ők sok esetben nem csupán szexre, hanem gyengédségre és szerelemre is vágynak.

A Chicagói Egyetem egyik kutatója szerint a férfiakat elégedetté és nyugodttá teszi, ha a szex jelen van az életükben – még az idősebb férfiakat is –, azonban ez az állítás nem érvényes a nőkre. Vagyis a hölgyek csak azért, hogy kiegyensúlyozottak maradjanak, nem fognak a partnerükkel összebújni. Ők ennél az érzésnél azért sokkal többre vágynak, amikor a párjukkal ágyba bújnak. Pedig idősebb korban sem kellene lemondani a szeretkezésről, hiszen az aktív szexuális élet nem csupán a testi egészséget szolgálja, hanem lelkileg is feltölt és az agy működésére is pozitív hatást gyakorol.

  1. Motyovszki

   Szintén az érdekel mivel segíthetek a tesztoszteronszintem emeléséhez ,hogy jobb teljesítő képességem legyen elmúltam 70 éves és csökkenő teljesítmény zavaró 45 éves a párom.Kérem segítségüket.

  2. Engem is érdekel a tesztoszteron szint csökkenésének megakadályozása, ill. emelésének elkérési lehetősége.

  3. zákányi jános

   hogyan növelhetném a tesztoszteron szintet,gyógyszer,zöldség gyümölcs,élelmiszer,hús.Kérem a segítségét. Köszönettel János

 1. 52 éves vagyok kb 10 éve kinlódom a szex terén.nagyon változó a potenciám sokszor csak a szemem kivánja de a testem nem engedelmeskedik vagy ha igen akkor akció közben mondok csütörtököt és ez SZÖRNYÜ pláne megélni. de vannak idöszakok mikor minden rendben megy.hogy mi az ami ezt okozza nemtudom voltam orvosnál de nem igazán tudtak segiteni ezért a problima a mai napig fennál.sajnos.

 2. 63 éves vagyok hosszú évek óta nincs partnerem.
  Szeretnék mert lenne rá igényem de nagyon szűk
  lettem.
  Erre van-e ötlet.

 3. A tesztoszteron szintet a Xerex, Maca és a fűrészpálma, valamint a ginzeng is emeli. Ha valamelyik mellett dönt, pld. a Xerex-et is folyamatosan szedni kell, naponta, ha van szex, ha nem. Vitamínokat is javasolt szedni, valamint enni sok diót és magvakat ( szezám, chia, len,koriander) A Xerex-nek pld. három hét után érződik igazán a hatása, eleinte egy hétig két szemet kell szedni. Segíthet esetenként a Boom- boom, vagy a tornádó is, de ez csak eseti lehet.

 4. 71 éves elmúltam. 12 éve nem éltem nemi életet. 2 hónapja találtam rá egy 67 éves férfira, akivel csodálatos a szex. Fiatalon nem éreztem ilyen vágyat és kielégülést mint azóta, hogy vele vagyok. Remélem, hogy sokáig fog tartani. Semmiféle gyógyszert nem szedünk hozzá.

  1. Kedves Erika,
   jobb későn, mint soha. 🙂 További közös örömöket kívánunk még sokáig!

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.