fbpx

Az eperfalevél-tea kisimítja az idegeket

Eperfa leveléből készült tea citromkarikával.

Az eperfalevél nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz, így nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkezik. Az eperfalevél összesen 18 aminosavat tartalmaz, de vannak benne vitaminok és olyan ásványi anyagok, mint kálium, kalcium, nátrium, magnézium és vas is.

Kutatások igazolják, hogy az eperfalevél-tea rendszeres fogyasztása megakadályozhatja a rákos megbetegedések kialakulását, hiszen olyan értékes anyagok vannak benne, mint antioxidánsok, fitonutriensek, illetve A- és C-vitaminok. Az antioxidánsok csökkentik az oxidatív károsodást, illetve ezek az anyagok csökkentik a szívbetegség kialakulásának a kockázatát is.

Az eperfalevél-tea a koleszterinszintet és a trigliceridszintet is csökkenteni tudja. Mindemellett a cukorbetegséggel szemben is védelmet élvezhetünk általa, hiszen kordában tartja a vércukorszintet.

A kínai orvoslás már az ősidők óta használja az eperfalevél-teát emberek gyógyítására. Hiszen e szemlélet szerint ez a tea alkalmas lehet a máj és a tüdő meridiánjainak a kezelésére. Emellett alkalmazzák még fejfájásra, torokfájásra, köhögést is csillapítanak a segítségével, de lázcsillapítására is alkalmazzák.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az eperfalevél polifenolokat is tartalmaz, illetve olyan glikozidokat is, amelyek csökkenthetik a cukorbeteg személyeknél a szívbetegségek kialakulásának az esélyeit.

A cukorbetegeknek több szempont miatt is fontos lehet ennek a gyógynövénynek a rendszeres fogyasztása. Az eperfalevél-tea segítheti a glükóz csökkentését és felszívódását. Ez a gyógynövény pozitív hatással lehet a szénhidrát-anyagcserére amellett, hogy segíthet fenntartani a megfelelő vércukorszintet. is Mindemellett nagyon fontos hatása még az eperfalevélnek, hogy hatására kevésbé kívánjuk meg a cukrot, illetve az édes ételeket.

Az eperfa közül a fehér és a fekete eperfa a legismertebb. A fehér eperfa őshazája feltehetően Kínában, míg a fekete eperfe őshazája Közép-Ázsiában található. Ma már Európa-szerte találkozhatunk mindkét fafajtával. Sőt régebben hazánkban szinte minden ház udvarán megtalálható volt ez a fa, de ma már nem örvend olyan népszerűségnek, pedig ízletes a gyümölcse, és mint láthatjuk, a leveléből készült tea is nagyon hasznos az emberi szervezet számára. Az eperfalevelet más teák készítésénél is felhasználják, azaz teakeverékekben is találkozhatunk vele.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük