fbpx

Az immunrendszer támogatói, a gombák

Egy őszi erdőben egy óvodás kislány egy nagy gombát tart a kezében.

Manapság egyre többen fordulnak a gombák felé, és milyen jól teszik, hiszen mára már bebizonyosodott, hogy nagyon hatékonyak az immunrendszer megerősítésében. De mivel a gombák rengeteg antioxidánst is tartalmaznak, így nemcsak az immunrendszer működését hivatottak támogatni, hanem az egész test és az agy egészségére is pozitív hatást fejtenek ki. Cikkünkben néhány gombáról lesz szó, bemutatva pozitív és csodálatos tulajdonságaikat.

A reishi gombát sokan ismerik. Pozitív hatása, hogy energiát szolgáltat a szervezetünknek, növeli az állóképességünket, csökkenti a koleszterinszintet és az immunrendszert is támogatja. Rendszeres fogyasztása védelmet jelenthet a szív és az érrendszer számára, hiszen csökkenti a magas koleszterin- és a trigliceridszintet. A reishi gomba ezen kívül a máj egészségét is védelmezi, hiszen elősegíti a szervezet méregtelenítését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A Cordyceps sinensis nevű gombával is sok kutatást végeztek. Bebizonyosodott róla, hogy nemcsak az immunrendszer működését támogatja, hanem a tüdő egészségét is, sőt még a nemi vágy fokozásában is aktívan részt vesz. Ezen kívül segít megnövelni a szervezetben az oxigén mennyiségét, ami azért előnyös, mivel ez pozitívan hat a sejtek és a szervek működésére, amivel hozzájárul a betegségek megelőzéséhez.

A süngomba egyik legjobb tulajdonsága, hogy támogatja az idegek és az agy működését, de javítja a kognitív funkciókat, jó hatással van a memóriára és még a hangulatot is fokozhatja. Kutatások azt is kimutatták, hogy a koncentrációra is pozitív hatást gyakorol.

A hamvaskéreg gomba erős antioxidáns hatással rendelkezik, szerepet játszik a tüdő, a bélrendszer és a bőr sejtjeinek védelmében, de az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesz.

A mandula gomba szintén aktivizálja az immunsejteket, így rendszeres fogyasztásával sok fertőzés és betegség kialakulásától óvhat meg bennünket. A reishi és a cordyceps gomba együttes fogyasztása javítja a légzésfunkciókat, jó hatással van a szív és az érrendszer működésére, illetve az állóképesség fokozásában is számíthatunk rájuk.

  1. Tiborné Kengyel

    Csodás hatással bírnak ezek a gombák, de beszerezni itthon hol lehet?(ha igen aranyért?) Elnézést informálatlanságomért.
    Tisztelettel.

  2. Kelemen Erzsébet

    Üdv nekem keringési zavarok vannak szédülés, csípőműtétre várok egy nagyon nehéz váláson vagyok túl melyiket ajánlanám nekem

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük