fbpx

Biztonságos antibakteriális szer: koriandermag-olaj

Koriander növény, a magja és a belőle készült olaj egymás mellett.

A koriandermag-olaj károsítja a bakteriális sejtek membránját és ez végül sejtpusztuláshoz vezet. A korianderolajat több mint 12-féle baktériumtörzsre vizsgálták, amelyben az E. coli és a szalmonella is szerepelt. A baktériumok jelentős hányada elpusztult ennek az olajnak a hatására.

Ezt az olajat szerelmi bájitalokba keverték az ókori rómaiak. Sokan úgy válik, hogy a növény tápanyagai potenciálisan növelhetik a szexuális aktivitást, segíthetnek az erekciós diszfunkcióban, illetve az ideiglenes impotenciában.

A koriandermag-olaj a baktériumok ellen is hat, segít a test és a száj dezodorálásában, vagyis segíthet a kellemetlen lehelet és a testszag megszüntetésében. Gombaellenes szerként is lehet használni, de megfázást, hányingert és gyomorbetegségeket is lehet a segítségével gyógyítani.

Ez az olaj segít enyhíteni az emésztőrendszeri problémákat, mint például emésztési zavarok vagy gyomorfájdalom. Egy nemrégiben készült tanulmány arról is beszámolt, hogy a koriandermag-olaj segíthet leküzdeni az élelmiszer okozta mérgezési tüneteket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A koriandermag-olaj segít a fájdalom csökkentésében. Használhatja fogfájás, izomfájdalom és a menstruációs fájdalom kezelésére.

Ez az olaj nyugtató hatással lehet azokra az emberekre, akik valamilyen sokkot vagy traumát voltak kénytelenek átélni.

A sportolók is széles körben használják, hiszen ez az olaj segít megszüntetni az izomfájdalmat és a görcsökre is jó hatással van.

A koriandermagokat már a Biblia is megemlíti, a fáraók sírjában is találtak ilyen magvakat. A fáraók az örök szeretet szimbólumának tartották, ezért is tartozott a temetési szertartásokhoz ez a gyógynövény.

A koriander nagy százalékban tartalmaz linaloolt és a gyakran használják lábfájdalom elleni készítményekben, főleg kenőcsökben, krémekben.

Rossz lehelet megelőzésére cseppentsen pár csepp olajat egy deciliter vízbe, majd öblögessen ezzel az eleggyel.

Keverjen össze egy evőkanálnyi szezámolajat pár csepp koriandermag-olajjal és masszírozza ezt az elegyet a fájdalmas területre, legyen szó bármilyen testrészéről is.

Amennyiben a libidóját szeretné fokozni, úgy cseppentsen két csepp olajat a fürdővizébe. Emésztési problémákra mézzel elkeverve javasolják fogyasztani, viszont nagyon óvatosan kell vele bánni, mert allergiás reakciót is kiválthat. Ha belsőleg szeretné használni, feltétlenül kérje ki kezelőorvosa vagy egy fitoterapeuta tanácsát.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.