fbpx

Energiát fokozó táplálékok

Egy kisebb fürt banánon egy avokádó.

Az állandó fáradtság semmiképpen sem jó, hiszen ez jelezheti, hogy túl sok stressz van az életében. A folyamatos feszültség megzavarja a jó alvást is, ami szintén rontani tud az egészségi állapoton.

Egyes táplálékok nagyon hatásosan képesek emelni az energiaszintet. Ezek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek pozitívan hatnak az agy működésére, így megnövelhetik a koncentráló képességet.

A mandula például B-vitaminban és magnéziumban gazdag, amelyek jó hatással vannak az idegrendszer működésére. A mandula gazdag forrása az omega-3 és az omega-6 zsírsavaknak is, amelyek antioxidáns hatással rendelkeznek és még az energiaszint növelésében is a segítségünkre lehetnek. A mandula a koncentrációra is jó hatással van.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A banán nemcsak rostban, hanem B6-vitaminban és káliumban is bővelkedik. Ezek a tápanyagok biztosítják a megfelelő izomfunkciót

A pisztácia nemcsak fehérjét és rostot, de szívbarát, egyszeresen telítetlen zsírokat is tartalmaz, amelyek az energiaszint növelésében szintén szerepet játszanak.

Az étcsokoládé is segíthet az energiaszint növelésében. Persze olyan étcsokoládét kell választani, amely magas kakaótartalommal bír, és naponta csak egy-két kockányit szabad belőle elfogyasztani. Az étcsokoládé flavonolban is gazdag, amely javítja a vérerek működését, így extra lendületet adhat a napi feladatok elvégzéséhez.

A tojásban lévő tápanyagok segítséget nyújthatnak a vércukorszint szabályozásában. Ha úgy érzi, hogy fáradt, csak fogyasszon el egy tojást, ami szintén energiát biztosít a szervezetnek.

A dió jó forrása az omega-3 zsírsavaknak, de a szív működésére is jó hatással van, mivel serkenti a vér áramlását. Így több oxigén jut a vérkeringésbe, ami nagyon kedvező, ha valaki extra fáradtnak érzi magát.

A spenót gazdag forrása a vasnak, magnéziumtartalma is kiemelkedő, amely segít fenntartani a vér glükózszintjét. A spenót rostokban is bővelkedik, így segít fenntartani a jó emésztést. Ezek a hatások mind-mind elősegítik az energiaszint fenntartását.

A lencsének kiemelkedő szerepe van az energia biztosításában, mivel sok vasat tartalmaz. A halak pedig B-vitaminokban gazdagok, amelyek segítik az idegrendszer működését. Az omega-3 zsírsavak gyulladást csökkentenek, ami szintén hatással van az energia szintjére.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.