fbpx

Fogfehérítő, fogtisztító táplálékok

Egy nagy szem eper egy hölgy szája előtt.

A fogak akkor szépek, ha fehérek. Ma már léteznek fogfehérítő eljárások, de ezek nem minden esetben kímélik a fogakat, ezért érdemes a kezelés előtt természetes módszereket, táplálékokat kipróbálni, amelyek nagyon hatásosak lehetnek.

Az egyik ilyen táplálék a karfiol, amelyről soha nem jutna eszünkbe, hogy a fogainkat szebbé, fehérebbé is varázsolhatja. A karfiol mellett a brokkoli is rendelkezik ilyen tulajdonsággal. Ha ezeket roppanósan puhára főzzük, akkor segíthetnek megszabadulni a fogakon kialakuló plakkoktól és ettől máris világosabbnak, fehérebbek lesznek a fogaink, nem beszélve arról, hogy mennyi értékes tápanyagot tartalmaznak, amelyek nemcsak a testi, hanem a fogaink egészségére nézve is hasznosak.

Az eper olyan gyümölcssavat tartalmaz, amely a fog károsítása nélkül képes a fog fehérítésére. De ugyanez a sav megtalálható más gyümölcsökben is. Hozzáértők azt javasolják, hogy a pépesített epret szódabikarbónával kell összekeverni, majd gyengéden fogat kell vele mosni. Én azért óvatosan bánnék ezzel a megoldással, helyette inkább sok epret fogyasztanék csak úgy önmagában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az ananász egy bromelain nevű enzimet tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ennek az enzimnek többek között az a feladata, hogy megszüntesse a fogakon található elszíneződéseket. Nyállal keveredve ez az enzim nemcsak fehéríti a fogakat, hanem fényessé és simává is teszi azokat.

A hagymafélék kénvegyületeket tartalmaznak, amelyek megszabadítanak bennünket a fogakon képződő plakkoktól. Természetesen csak nyers formában fejtik ki ilyenféle hatásukat a hagymafélék.

A zeller rendkívül magas víztartalommal bír, amely nemcsak a fogínyt erősíti meg, hanem minden ételmaradékot képes eltávolítani a fogakról és a fogak közül. Ezért érdemes minden egyes étkezés után egy szelet zellert elrágcsálni, mivel a fogközökben maradó ételmaradékok okozzák a fogszuvasodást, nem beszélve arról, hogy a zeller a leheletet is frissíti és még az emésztésnek is jót tesz.

A magvak és a diófélék is segíthetnek a fogak felszínéről eltávolítani a plakkokat és elszíneződéseket. A vörösbor könnyen elszínezi a fogakat. Ha azonban mégsem szeretne lemondani a fogyasztásáról, akkor fogyasszon mellé sajtot, mivel ez ellensúlyozza a bor okozta „károsodást”.

1 hozzászólás

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.