fbpx

Gyűrje le a fájdalmat ezzel a 4 módszerrel!

Egy asztalon elhelyezve darabolt Aloe vera egy üvegben, mellette Aloe vera levágott levelei, fehér kavicsok és virág.

Mostanában gyakran fáj a háta és a dereka? Sokat dolgozik, vagy az edzőteremben húzta meg valamelyik végtagját? Akármelyik is a válasza, sokáig nem halogathatja a kezelést, mert a fájdalom krónikussá is válhat. Ha még annyira nem fáj, hogy orvosi kezelést igényeljen a problémája, akkor próbálja ki a cikkben felsoroltak közül valamelyiket, hiszen mindegyik nagyon hasznos a fájdalom csillapítására és megszüntetésére.

Kínában már ősidők óta alkalmazzák az akupresszúrát és az akupunktúrát. Mindkettő nagyon hatásos a fájdalom kezelésére, de más pozitív hatásai is vannak. Ez a két módszer ugyanis hatékonyabbá teszi a véráramlást, ezzel több oxigén jut a szövetekbe, ami csökkenti a fájdalomérzetet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha fájdalom kínozza és még az elviselhető kategóriába tartozik, akkor a gyógynövényekkel is megpróbálkozhat. Fájdalomcsillapító hatással rendelkezik többek között a gyömbér, a kurkuma, a zöld tea, az Aloe vera, a macskakarom és az eukaliptusz is. Ez utóbbit illóolaj formájában próbálja ki. Keverjen el néhány cseppet egy kevés hordozóolajban – bármilyen növényi olaj megfelelő – és kenje be ezzel az eleggyel a fájdalmas testrészt. Ezt az olajos keveréket megelőzésre is használhatja.

Menjen el masszőrhöz. A masszírozó mozdulatok csodákat tesznek a fájó végtagokkal. Sok esetben semmi másra nincs szükség, csak az izmok ellazítására. A simogató mozdulatok csökkentik a gyulladást, csillapítják a fájdalmat, és eközben a vérkeringést is serkentik.

Akinek fájdalmai vannak, gyakran érzi úgy, hogy még az alapvető dolgait sem tudja elvégezni. Azonban az állapotnak megfelelően mégis „erőltetni” kell a mozgást, mert a túl sok pihentetéssel azt érjük el, hogy még jobban beszűkül a mozgástartomány, az izmok még feszesebbek lesznek, és ezzel még nagyobb fájdalom kínozhat bennünket.

A sport is jót tesz. Amikor sportról írok, nem a kemény edzőtermi edzésre, gyakorlatokra gondolok, hanem valamilyen kímélőbb mozgásformára. Ilyen az úszás, a kerékpározás vagy éppen a pilátesz. Ez utóbbi kifejezetten alkalmas a hát- és derékfájdalom megszüntetésére. A különféle eszközökkel való mozgásformák ugyanis segítenek az izmok ellazításában és megerősítésében.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük