Kvercetin étrend-kiegészítőként, mellette az anyag kémiai képlete.

A szervezetben kialakuló gyulladás ellen mindenképpen védekezni szükséges, hiszen ez hosszú távon nagyon károsan hat az emberi szervezetre. A hosszabb ideje fennálló gyulladás megnöveli a súlyos betegség kialakulásának a kockázatát. Természetes módszerekkel is védekezhetünk a kialakult gyulladás ellen, mégpedig vitaminokkal és egyéb kiegészítőkkel.

A C-vitamin mint egy kitűnő antioxidáns

Vitaminok közül a C-vitamin szerepe kiemelkedő, már ami a gyulladás csökkentését illeti. A C-vitamin sok mindenben a támaszunk lehet. Többek között biztosítja a vérerek egészségét, elősegíti a sebgyógyulást, megtámogatja a kollagéntermelést és még a gyulladáscsökkentésben is hasznát vehetjük. A C-vitamin mellett a kvercetinnek is kiemelkedő szerepe van a gyulladáscsökkentésben.

Mi is az a kvercetin?

A kvercetin éppen olyan antioxidáns, mint a C-vitamin. A kvercetin gazdag forrásai: hagyma, hajdina, alma, citrom, szőlő, bogyós gyümölcsök, káposzta, paradicsom, brokkoli. A kvercetin nemcsak gyulladásgátló, hanem rákellenes és vírusellenes hatásokkal is rendelkezik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mit okozhat a gyulladás?

Amennyiben a gyulladás hosszabb ideig jelen van a szervezetben úgy krónikus és egyéb betegségeket is okozhat. A gyulladás felelőssé tehető az Alzheimer-kór, a rákos megbetegedések kialakulásáért, elhízást is okozhat, sőt a hosszabb ideig fennálló gyulladás akár szív- és vesebetegségekhez is vezethet. A kvercetin csökkenteni tudja a gyulladásos markereket az emberi szervezetben.

A kvercetin és az agyi rendellenességek kockázatának csökkentése

Kutatások igazolják, hogy amennyiben valaki rendszeresen fogyaszt olyan táplálékokat, amelyeknek magas a kvercetintartalma, úgy kisebb az esély az agyi rendellenességek kialakulásának. Ugyanis a kvercetin antioxidáns tulajdonságai nagymértékben hozzájárulnak a degeneratív agyi rendellenességek megelőzéséhez. Ilyen agyi rendellenesség a demencia és az Alzheimer-kór is.

A kvercetin egyéb csodás gyógyhatása

A kvercetin segíthet az öregedési folyamatok lassításában. Megállapításra került az is, hogy a kvercetinben gazdag táplálékok rendszeres fogyasztása nagymértékben megnöveli a teljesítményt, úgy a fizikai, mint az agyi teljesítményt.

A kvercetinnel kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy csökkenti az éhomi vércukorszintet, és akár még a cukorbetegség szövődményeitől is megvédhet bennünket.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*