fbpx

Hogyan változtassunk az étkezési szokásainkon a munkahelyen?

Nő kék kockás ingben ül egy íróasztalnál a monitor előtt és műanyag dobozból salátát eszik villával.

Az emberek gyakran hitegetik önmagukat azzal, hogy holnaptól minden más lesz. Türelmesebb leszek, többet foglalkozom a gyerekekkel, leszokom a dohányzásról, jobban beosztom az időmet, önmagamra, az egészségemre is fordítok elegendő időt. A bűvös szó szinte minden esetben a holnap. Azonban sem másnap, sem harmadnap, sem pedig az azt követő napokban nem történik érdemi változás. Minden marad a régiben, azonban mi csak öregszünk, és azt vesszük észre, hogy még mindig nem mozgunk, még mindig ott füstöl a kezünkben a cigaretta és az egészséges táplálkozást és annak elveit sem sikerült magunkévá tenni.

Mindenkinek nehéz változtatni. Hogy sikerül mégis egyeseknek és mások miért vallanak kudarcot? Mert az egyik ember elhatároz és megvalósít, míg a másik ember elodázza a dolgokat és számára éppen megfelelő pillanat lesz a holnap, ami persze sosem jön el.

A munkahelyen is lehet egészségesen étkezni, csak találni kell egy alkalmas napot és el kell kezdeni. Az emberek könnyen megszoknak dolgokat, könnyen és egyszerűen fel lehet oldani a beidegződéseket, csak meg kell tenni azt a bizonyos első lépést. Melyik is legyen az?

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az egyik legjobb megoldás, ha ma hazaér, nekilát valamilyen egészséges ételt készíteni, amelyet másnap be is vihet a munkahelyére.

A finom, tápláló és egészséges étel mellé azonban ne édességet és csokoládét csomagoljon, hanem szintén egészséges csemegéket, mint például zöldség, gyümölcs, natúr joghurt, hiszen ezek a táplálékok nemcsak egészséget biztosítanak, még energiával is ellátják a szervezetet.

Ha a munkahelyén van kávé- vagy ételautomata, egész egyszerűen ne vegyen arról tudomást. Az automatákban lévő ételek és italok tele vannak plusz cukorral, sóval, csakúgy mint a boltokban megvásárolható feldolgozott élelmiszerek. Ezekben viszont semmilyen tápanyag nincs, és csak fáradtabbak, kifacsartabbak leszünk azoktól. Nem mellesleg hizlalnak, sok betegséget és fogszuvasodást is okozhatnak.

A munkahelyen is lehet mozogni, hiszen legalább óránként fel lehet állni az asztaltól és ilyenkor jólesik kicsit nyújtani vagy a folyósokon sétálni. Ami még nagyon lényeges, az a hidratáció. Ha a munkára hivatkozva elfelejt inni, akkor sok-sok betegséggel kell számolnia, hiszen a dehidratáció fokozza a szorongást és a fáradtságot, ellenben a hidratáltság megnöveli a munkateljesítményt és a hangulatnak is jót tesz.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük