fbpx

India egyik kedvenc fűszere, a kurkuma

Kurkumás latte két pohárban, mellette kurkuma és kurkukmapor.

Indiában előszeretettel használják ezt az aranysárga fűszert. Nemcsak azért, mert sok-sok betegséget gyógyít és gyulladást csökkent, hanem azért is, mert nagyon kedvelik ezt a kissé kesernyés ízvilágot. Egyes helyeken még teát is főznek ebből a gyógy-és fűszernövényből, amelyet aztán rendszeresen fogyasztanak, mivel a kurkumából készült teának valóban csodálatos és pozitív hatásai vannak. A gyulladás csökkentése mellett eredményesen csökkenti a fájdalmat is.

A kurkuma aktív vegyülete

A kurkuma egy aktív vegyületet, kurkumint tartalmaz, amely erős gyulladásgátló és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A kurkuminnal kapcsolatban sok vizsgálat és kutatás folyt. A vizsgálatok azt bizonyították be, hogy a kurkuma rendelkezik annyira erős gyulladásgátló és gyulladáscsökkentő hatással, mint egyes gyulladáscsökkentő gyógyszerek, így sok esetben először érdemes a kurkumát kipróbálnunk, mielőtt bármiféle erős gyógyszerhez folyamodnánk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kognitív betegségek és a kurkuma

Nagyon sokféle kognitív betegség létezik. Az Alzheimer-kór kialakulását például többnyire ahhoz kötik a szakemberek, hogy erős gyulladás alakul ki az emberi szerveztben. Kutatások során igazoldódott már a kurkuma pozitív hatása, történesetesen az, hogy segíthet a gyulladás csökkentésében, ezzel együtt, a betegség tüneteinek csökkentésében és esetleges visszafordításában, azonban ehhez még sok kutatásra van szükség.

Az ízületi gyulladásra is hat

A kurkumával kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy nagyon hatásos lehet azon személyek részére, akik ízületi gyulladásban szenvednek. A kurkuma rendszeresen fogyasztva ugyanis jelentősen javítja az ízületi funkciókat, mindemellett a fájdalom is jelentősen enyhül.

A kurkuma betegségmegelőző csodaszerként

A krónikus gyulladás nagyon veszélyes, hiszen hosszú távú fennállása krónikus betegségek kialakulásához vezethet. Rendszeres kurkumafogyasztással azonban csökkenhet a depresszió, a szívbetegség kialakulásának a kockázata, és akár még a rákos megbetegedéseket is megelőzhetjük segítségével.

A kurkuma egy csodálatos fűszernövény, hiszen még a koleszterinszint szabályozásában is aktívan részt vesz, illetve még öregedéslassító tulajdonságokkal is rendelkezik.

Amennyiben valamilyen bőrbetegségben szenvedünk, szintén kipróbálhatjuk a kurkumát, de nemcsak a betegségek leküzdésében, hanem a bőr egészségének megőrzésében is a segítségünkre lehet.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.