Kerámiából készült béka fekszik egy RELAX felirat mellett.

A stressz nélküli élet lehetetlen és kivitelezhetetlen. A stressz befolyásolni tudja a gondolatainkat, az érzelmeket, az immunrendszert, illetve az egész testre hatással van. Sőt, a folyamatosan és hosszú ideig fennálló stressz negatív hatást gyakorol az emberi egészségre. Ha túl sok stressz éri, a teste jeleket ad. Mégis mik lehetnek ezek a jelek? Alább olvashat a kellemetlen tünetekről, amelyet a folyamatosan fennálló stressz okozhat.

A megnövekedett stressz-szint fájdalmat generál. Ez megmutatkozhat egy-egy testrészben, de akár az egész testet is érintheti. Lehet, hogy izomfájdalmai vannak, de fájhat a hasa, hasmenése lehet, mellkasi fájdalom és akár hevesebb szívdobogás is jelentkezhet. Ha ezek közül bármelyiket is észleli, elképzelhető, hogy túlságosan is stresszes életet él.

A stressz alvásproblémákat – alváshiányt, rossz alvásminőséget – is eredményezhet. Márpedig ha nem alszik eleget, nagyon nehéz jól dolgozni. Azonban a probléma hatékonyan megoldható megfelelő légzéssel, meditációval, testmozgással és egészséges étrenddel.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha túlzottan stresszes, az étvágya is megváltozhat. Vagy szinte soha nem éhes, vagy akkor is eszik, amikor nem is érez igazi éhséget. Az érzelmi túlfogyasztás éppen olyan veszélyes az egészségre nézve, mint a nemevés.

Ironikus, de az emberek sokszor olyan dolgok miatt aggodalmaskodnak, amelyek még meg sem történtek és semmi garancia sincs arra, hogy az az adott dolog be fog következni. Nagyon fontos, hogy lazítson, amennyit csak tud, és ne agyaljon folyton. Néha ki kell tudni kapcsolni az agyunkat. Nem köthet gúzsba a stressz, főleg olyan dolgok miatt nem érdemes, nem szabad aggodalmaskodni, ami még be sem következett és nem is biztos, hogy be fog.

Ha túl sok stressz éri, türelmetlenné válhat más emberekkel szemben. Ilyenkor a düh és a szorongás irányítja az érzelmeit, de ez akkor sem megoldás a stressz levezetésére, hiszen a viselkedésével másokat bánthat meg. Lassítson le egy kicsit és találja meg a jó dolgokat az életében. Meg fog lepődni, hogy milyen szép is tud lenni az élet.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*