fbpx

Kineziológiai vizsgálat ételallergiára otthoni módszerrel

Kineziológus vizsgálja egy hölgy izomválaszát.

A kineziológia megszületése George Goodheart amerikai csontkovács nevéhez fűződik. A kineziológusok úgy gondolják, hogy minden egyes izomcsoport a test más és más részével – bélcsatornával, mirigyekkel, csontokkal, belső szervekkel, keringéssel – áll kapcsolatban. A gyógyító a kezével finom nyomást gyakorol egy-egy testrészre. Az izomválasz ad jelet arról, hogy a páciens küzd-e valamilyen betegséggel vagy sem. Pontosabban a kineziológusok nem betegségeket diagnosztizálnak, hanem energiahiányt, tápanyaghiányt vagy egyensúlyzavart keresnek. Ha a vizsgálat során azt állapítják meg, hogy az adott testrész vagy szerv nem működik megfelelően, akkor az úgynevezett nyomási pontokat kezdik el masszírozni, hogy helyreállítsák az egyensúlyt és megszüntessék a különféle zavarokat.

A módszer egyik alaptézise az, hogy a megfelelő nyomási pontok serkentésével az izmok vérellátása élénkebbé válik, a nyirokellátás egyensúlyba hozható, és így a működésük is sokkal jobbá válik. A kineziológusok úgy vélik, hogy a módszerük sok emberen segíthet, azonban elsősorban azoknak ajánlható, akik allergiásak valamilyen ételre. Az allergiának egyéb tünetei is lehetnek, mint például fejfájás, izomfeszültség, szénanátha, hurut, depresszió, fáradtság vagy éppen az immunrendszer gyengülése.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kineziológusok vagy a nagy mellizom vagy a kulcscsontizom vizsgálatával már képesek megállapítani, hogy a beteg allergiás vagy érzékeny-e valamilyen ételre. Erre a vizsgálatra bárki képes lehet a saját otthonában is. Első lépésként az izmot kell megvizsgálni. Hogyan csinálja? Először is válasszon maga mellé egy segítőt, mivel szüksége lesz rá. Álljon fel, a testét közben tartsa egyenesen. Nyújtsa előre a bal karját, oly módon, hogy a könyöke kifelé forduljon, miközben az ujjai maradjanak lazák és lefelé mutassanak. A segítője álljon Önnel szemben, nyújtsa ki a jobb kezét és két ujjával érintse meg a bal csuklóját, a bal kezét pedig helyezze a jobb vállára. Majd a segítője nyomja le a csuklóját, de közben Ön fejtsen ki felfelé irányuló ellenállást. Közben ügyeljen a légzésre és még véletlenül se tartsa vissza a lélegzetét. Kérje meg a segítőjét, hogy számoljon el hangosan ötig. Amennyiben az izma feszes maradt és nem tűnt petyhüdtnek, akkor el lehet kezdeni az allergiavizsgálatot. Viszont ha a karja a nyomás hatására lefelé mozdult, akkor végezze el a vizsgálatot a másik karjával is.

Hogyan végezze el az allergiavizsgálatot? Először ismételje meg az izomvizsgálat első lépését, vagyis nyújtsa előre a bal karját, miközben a könyöke kifelé, az ujjai pedig lefelé mutatnak. Amelyik ételre allergiás, vegyen belőle egy darabot, és helyezze azt a nyelve alá, vagy tegye az ajkai közé. A segítője tegye a bal keze két ujját a jobb füle alatti puha részre, de közben nyomja lefelé a bal csuklóját. Fejtsen ki ellenállást. Ha sikerrel jár, vagyis az izma feszes marad, akkor minden valószínűség szerint nem allergiás az adott ételre. Ha a karja elmozdult és petyhüdtté vált, akkor jobban teszi, ha elkerüli az adott táplálékot, vagy csak ritkán és keveset eszik belőle.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük