Japán mazsolafa (Hovenia dulcis).

A japán mazsolafa (Hovenia dulcis) őshazája Kelet-Ázsiában van. Nevét onnan kapta, hogy szőlőhöz hasonlatos mazsolaszerű áltermései vannak. A fa elérheti a 10 méteres magasságot és rendkívül szép látványt nyújt. Kedveli a napfényes területeket, az árnyékot nem szereti, viszont kisebb fagy esetén sem esik benne kár. A termése illatos, édes és nagyon zamatos. Ázsiában nyersen és aszalva is fogyasztják, de az sem szokatlan, hogy megfőzik és ételek ízesítésére használják. A mazsola oldja a görcsöket, csillapítja a lázat, de hashajtó és vízhajtó hatásáról is ismeretes.

Az alkoholizmus nem csupán hazánkban, de világszerte sok problémát jelent, hiszen nemcsak a szenvedélybeteg szenved tőle, hanem a környezetében mindenki. Az alkoholizmus szinte minden téren függőséget okoz és társadalmilag kirekesztetté tesz. Hazánkban például nagy gondot fordítottak arra, hogy a dohánytermékekhez minél nehezebb legyen hozzájutni és az intézményekben, illetve azok környékén sem lehet rágyújtani. Ha egy dohányzó személy úgy dönt, hogy szeretne a káros szenvedélyéről leszokni és a leszokás kezdeti fázisában elektromos cigarettát használ pszichikai függőségének enyhítésére, akkor elektromos cigijével csak a dohányosok körében van lehetősége „nikotinéhségét” csillapítani. Véleményem szerint azonban ez nem segíti a leszokni kívánókat, hogy szenvedélyüktől mihamarabb megszabaduljanak.

Az alkoholizmus évente világszerte szintén milliók életét követeli, mégsincs körülötte olyan „lejárató kampány”, mint a cigaretta körül. Igaz, hogy szeszes italt sem vásárolhatnak ma már 18 éven aluliak, viszont az alkohol még mindig jelen van a reklámokban és külön árusító hely sem létezik, ugyanis bármelyik üzletben hozzá lehet jutni. Belátom, sem a cigaretta, sem az alkohol nem egészséges, mégis úgy érzem, hogy a családokat és az emberek egészségét veszélyeztető és tönkretevő alkohol nincs ma hazánkban olyan feketén és negatív színben lefestve, mint a cigaretta, amely szintén nagyon káros, de legalább nem formálja át a személyiséget.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Annak ellenére, hogy hazánkban nem érzem azt, hogy az alkoholizmust olyan nagy problémának vélnék az illetékesek, azért szerte a világban folynak ezzel kapcsolatban kutatások, vagyis próbálják feltérképezni, hogy milyen anyagok és milyen gyógyhatású készítmények alkalmasak az alkoholról történő leszokásra. Az egyik ilyen növény a japán mazsolafa, pontosabban a kínai változatának kivonata lehet, amely egy olyan vegyületet – dihidro-myricetin – tartalmaz, amely nem csupán az alkohol iránti vágyat képes lecsökkenteni, de az alkohol agyra kifejtett hatását is módosítani képes, illetve csökkenteni tudja a másnaposság tüneteit is. Mindezek mellett a legfontosabb hatása, hogy az alkohol iránti vágyakozást képes leredukálni.

Sajnos azonban a kivonat azt is elősegítheti, hogy az emberek bátrabban nyúlnak alkohol után, ha valamilyen probléma gyötri őket, és nem a szenvedélybetegek fogják elsősorban a gyógyhatású készítményt igénybe venni. A legfontosabb cél pedig az volna, hogy a szenvedélybetegek megszabaduljanak ettől a káros függőségtől és nem az lenne a megoldás, hogy a jövőben lehet inni bármennyit, hiszen van egy szer, amely hatására senki nem fog ezentúl macskajajtól szenvedni. Azokkal a szakértőkkel értek tehát egyet, akik szintén úgy vélik, hogy a mazsolából készített kivonat inkább csak elősegíti és nem gátolja meg az alkoholfogyasztást.

Ehhez a cikkhez 1 hozzászólás érkezett

  1. Kérdéseim vannak: Melyik terméküket ajánlják ( a készítmény neve) 2 es tipusú cukorbetegség leküzdésére ? Inzulin nélkül 26 ra felmegy a cukrom.Szeretném megtudni az alkoholizmus elleni készítmény nevét is és mindkettőnek az árát.Köszönöm a választ.Üdv.Mari

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*