fbpx

Lenmagolaj – segíthet a szívbetegség megelőzésében

Faasztalon fakanálban és körülötte lenmag, mellette kis eldöntött üvegben lenmagolaj.

A lenmagolaj számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Csökkenti a gyulladást, szerepe van a szívbetegségek és a rákos megbetegedések megelőzésében. A lenmagolaj számos aktív és hasznos vegyületet tartalmaz, ilyenek például az omega-3 zsírsavak; emellett fehérjékben is rendkívül gazdag, amelyek csökkenthetik a szívbetegség kockázati tényezőit.

A lenmagolaj rostokban is bővelkedik, amelyek közreműködnek az emésztési problémák és a székrekedés megelőzésében. Ez az olaj fenolos vegyületeket is nagy mennyiségben tartalmaz, amelyeknek kulcsszerepük lehet a rákos betegségek megelőzésében. Ásványianyag-tartalma is kiemelkedő, különösen kalciumban és magnéziumban gazdag.

A lenmagolaj tehát omega-3 zsírsavakat tartalmaz nagy mennyiségben, amelyeknek kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatásuk. A szervezetben eredményesen csökkentik a gyulladásos marker, azaz a C-reaktív fehérje szintjét.

A lenmagolaj ezen kívül olyan antioxidáns vegyületekben is gazdag, amelyeknek nagy szerepe van a rákos betegségek megelőzésében. Az olaj gazdag forrása a lignánoknak, amelyek segítenek a mellrák megelőzésében.

A lenmagolaj emellett alfa-linolénsavat is tartalmaz, amelyet ALA-nak is szoktak nevezni. Az ALA-nak nagy jelentősége van, ugyanis meggátolja a rákos sejtek növekedését és segíti a rákos sejtek pusztulását.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A tanulmányok szerint a lenmagolajban lévő esszenciális vegyületek hozzájárulnak a szívbetegségek megelőzéséhez és az egészséges szív fenntartásához.

A lenmagolaj hashajtó tulajdonságokkal is rendelkezik, és éppen ezért segíthet a székrekedés enyhítésében, megszüntetésében. Rendszeres fogyasztása csökkenti az IBS (irritábilisbél-szindróma) olyan kellemetlen tüneteit is, mint a székrekedés vagy éppen a hasmenés.

Amennyiben a szervezetben alacsony az ALA-szint, úgy gyakran alakulhatnak ki különféle bőrproblémák. Mivel a lenmagolaj gazdag forrása az ALA-nak így segít fenntartani a bőr egészségét. Ez az olaj csökkenti a bőrsejtek gyulladását és segít megőrizni a bőr egészségét.

A lenmagolaj a menopauza tüneteinek enyhítésében is az élen jár. Nemcsak az életminőséget javítja, hanem a hőhullámok gyakoriságát és intenzitását is csökkenteni tudja.

A lenmagolajnak nagy szerepe van a test méregtelenítésében, így a fogyásban is a segítségünkre lehet.

1 hozzászólás

  1. Szuhay Péter

    Milyen érdekes, a lenolaj a festékipar régi nyersanyaga, mert úgynevezett száradó olaj, olajfesték higítókba keverték. Én szeretem az illatát, sok fa szerkezetet kentm már át vele, de a feleségem ki nem állhatja.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.