fbpx

Minden, amit a Ginkgo bilobáról tudni érdemes

Ginkgo biloba levelek napsütésben.

A gyógynövény elsősorban Ázsiában, Japánban, Kínában, Koreában őshonos. A kínai hagyományos orvoslás már több száz éve használja ezt a gyógynövényt, mivel nagyon sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

Különösen fantasztikusak a Ginkgo biloba flavonoidjai, az úgynevezett ginkgolidok, amelyek széleskörű pozitív hatást biztosítanak a szervezetünk számára. Ez a gyógynövény ezen kívül antioxidáns hatással is rendelkezik, amelyek megakadályozhatják a vérlemezkék összecsapódást és az artériák falán a plakkok kialakulását.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A Ginkgo biloba előnyei közé tartozik, hogy pozitív hatással van az emlékezetre és a gondolkodásra. Egyes kutatások arra világítanak rá, hogy ez a gyógynövény javulást hozhat a memória és a gondolkodás sebessége területén. Az agy gyógynövényének is tartják, hiszen potenciális előnyöket jelenthet a demenciában szenvedők számára.

Segíthet megelőzni a makula degeneráció és glaukóma kialakulását is, hiszen fokozza a vérkeringést a szemem belül és így a retina is sokkal több oxigénhez juthat. A szem betegségeit éppen az okozza, hogy nem megfelelő a vérkeringése és az erekben kevesebb oxigén szállítódik.

Egy kutatásba olyan betegeket vontak be, akik glaukómában szenvedtek. A vizsgálat nyolc hétig tartott. A részt vevők minden egyes nap 120 milligramm gyógynövényt kaptak. Valamennyi páciens javulást mutatott ennek a csodás gyógynövénynek köszönhetően.

A férfiak számára is remek lehetőség, amennyiben rendszeresen fogyasztanak Ginkgo bilobát, ugyanis ez a gyógynövény segíthet az impotencia és a merevedési zavar kezelésében. Elősegíti ugyanis, hogy több vér áramoljon a nemi szervbe, ez pedig segít fenntartani a közösülés során az erekciót.

A Raynaud-szindróma egy olyan betegség, amikor a vérellátás nem megfelelő a kezekben és a lábakban, így ezek a végtagok, az ujjak időnként – főleg hideg és stressz hatására – elfehérednek, belilulnak, elkékülnek. Több tanulmány is arról számolt be, hogy a Ginkgo biloba csökkenheti a végtagok elszíneződésének gyakoriságát, hiszen a gyógynövény nagyon jó hatással van a keringésre, elsősorban a perifériás területeken.

 1. József Gaál

  Tisztelt Szerkesztő
  A kertembe éppen ezért ű
  ültettem Gingkot. Segítségét kérem hogyan fogyasszam? Van-e káros hatása, ha nyersen eszem hetente 2-3 levelet?
  Üdvözlettel József
  jo.galevel@gmail.com

 2. Bene Józsefné

  Üdvözlöm, érdeklődni szeretnék , van az udvarunkban egy gingko fa ,hogy használjam a levelét ?

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük