fbpx

Mitől lehetünk fiatalabbak?

Egy asztalon tálakban resveratrolt tartalmazó gyümölcösk és magvak, goji magok, földimogyoró, szilvák, sárga és piros málna, vörös áfonya, fehér és fekete szőlő, egy üvegpohárba vörösbor. h

Ahogy egyre idősebbek leszünk, a sejtjeink is elöregszenek, ez pedig jelentősen felgyorsítja a testünk öregedését, és a betegségek kialakulásának esélye is megnő. A kurkuminnal kapcsolatban azonban bebizonyosodott, hogy késlelteti a sejtek öregedését és elősegíti a hosszú élettartamot.

A kurkumin egy vegyület, amely a kurkumában található. A legutóbbi vizsgálatok azt mutatják, hogy öregedésgátló hatásokkal is rendelkezik, hiszen eredményesen csökkenti a gyulladást. Ez azért is nagyon fontos, mert a gyulladás is fokozza az oxidatív károsodást az emberi szervezetben, sőt mi több, negatívan hat a sejtek és szövetek működésére és a szerveinket is megbetegítheti.

De számos más jótékony hatása is ismeretes. Többek között rákellenes és antioxidáns hatású, melyeknek köszönhetően a kurkumin lassítja az öregedési folyamatokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kurkuma olyan antioxidáns vitaminokat tartalmaz, mint az A- és a C-vitamin, illetve a béta-karotin. A kurkumin egyik nagy előnye, hogy támogatja az emberi szervezetben a mitokondriális funkciókat és részt vesz az immunrendszer megerősítésében is. A kurkumin rendszeres fogyasztása nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészséget is biztosítja, így csökken a demencia kialakulásának esélye is.

A másik kiváló fiatalító anyag, mely nélkülözhetetlen az egészséges bőr számára, a kollagén. A kollagén a bőr szerves eleme, amely segít fenntartani az egészséges szerkezetét. A kor előrehaladtával a kollagéntermelés lecsökken, ami a bőr kollagénvesztését idézi elő, ez pedig fokozottabb ráncképződést eredményez.

A koenzim-Q10 egy olyan antioxidáns, amelyet a testünk is termel, részt vesz az energiatermelésben, és a sejtkárosodások ellen is néminemű védelmet nyújt számunkra. Mivel a kor előrelhaladtával csökken a szervezetünkben a koenzim-Q10 termelése, így kiegészítők formájában kell pótolnunk. Érdemes is kúraszerűen fogyasztani, mivel a koenzim-Q10 javítja az idősebb emberek egészségi állapotát.

Az aranygyökér erős gyulladáscsökkentő és öregedésgátló hatásokkal rendelkezik. A fisetin vegyülettel kapcsolatban pedig azt a megállapítást tették, hogy egész egyszerűen elpusztítja az öregedő sejteket és ezzel meghosszabbíthatja az élettartamot.

A resveratrol a szőlőben és más sötét színű gyümölcsökben, illetve a borban található. Erős antioxidáns vegyületről lévén szó, segíthet az öregedési folyamatok lassításában és pozitívan hat az érrendszerre is.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.