fbpx

Mitől vékonyodhat el a haj?

Vékony hajú szőke hölgy körkefével formázza a haját.

A hajunk is öregszik, nem csak a szerveink és a bőrünk. Az ősz haj általában az idősebb emberekre jellemzőbb, habár már fiatalabb korban is problémát okozhat. Ha valaki fiatalon őszül, nagy valószínűség szerint ezt a genetikának köszönheti.

A menopauza szakaszában a hajunk is változásokon megy keresztül. A hormonális változások következtében a haj elvékonyodik. Azonban nem csak a menopauza szakaszában tapasztalhatunk ilyen változást a hajunk állapotában, sok károsító tényező miatt is veszíthet a haj a vastagságából.

Egyes hajápoló termékek is okozhatnak hajvékonyodást. Ugyanis ezek elnehezítik a fejbőrt, pontosabban eltömítik a hajhagymákat és nem engedik azokat tápanyaghoz jutni. Sok hajápoló termék tartalmaz káros összetevőt, amelyek egyáltalán nem szolgálják a haj egészségét. A hajfestékekben is sok káros anyag található. Én már évek óta hennával festem a hajam, ami az ősz hajszálat is remekül befogja. Ha valakinek sok ősz hajszála van, akkor egy világosabb hennával úgynevezett előfestést kell alkalmazni. Ezt a hennát általában 80 fokos vízben kell elkeverni és így nagyon szépen megtapad a hajon, majd a másik festéket – ha az barna színű – elegendő 50 fokos vízben kikeverni. Nekem elegendő 6-8 hetente hajat festeni. Amióta hennát használok, nem romlott a hajam állapota, sőt kifejezetten egészséges hajkoronával rendelkezem.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A műanyag fésű vagy hajkefe is roncsolja a hajszálak szerkezetét. Érdemes befektetni egy kicsit drágább, de természetes anyagból készült hajkefébe, amely nemcsak egészségessé. de selymessé és csillogóvá is varázsolja a hajat.

A hajszálak elvékonyodásáért és a ritkuló hajért azt is lehet okolni, ha mindig lófarokba kötjük a hajunkat. Ez ugyanis óriási stressz a haj számára. Ilyenkor akár hajhagymával együtt is kitéphetünk hajszálakat, ami aztán lehet, hogy soha többé nem nő vissza.

Sokan használnak száraz sampont, mivel nincs elegendő idejük a hajmosással foglalkozni. Lehet, hogy a haj másnap jól fog állni, de a száraz samponok eltömítik a pórusokat, a fejbőr nem tud normálisan lélegezni, ami szintén a haj elvékonyodását okozhatja.

  1. Jakab Kertész Katalin

    Nagyon kő a henna. Azóta nem hullik a hajam. Csak egy baj van, hogy allergiás vagyok a hennara, így abba kellett hagyni, pedig megvastagodott és nőtt tőle a hajam, de jöttek a kiütések is… Sajnos. Nagyon kár…

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük