fbpx

Relaxáljunk és szabaduljunk meg a fájdalomtól!

Fiatal hölgy fürdőkádban fürdik, hajában és a kád szélén virágszirmok vannak elhelyezve.

Nem kell ahhoz idősnek lenni, hogy izom- vagy ízületi fájdalmak miatt gyötrődjünk, hiszen összefüggés van az életmódunk, a mentalitásunk, a hangulatunk és a fájdalmaink között. Gondoljunk csak arra, amikor feszültebbek vagyunk, akkor előjöhetnek olyan fájdalmak is, melyek jókedvünkben nem voltak jelen, a stressz miatt ugyanis megfeszülnek az izmaink. Mit tegyünk, hogy csökkentsük, illetve elkerüljük az ízületi és az izomfájdalmat? Cikkünkben erre adjuk meg a válaszokat.

Amikor idegesek vagyunk, akkor feszesebbekké válnak az izmaink. Mivel lehet csökkenteni ezt az állapotot? Mindenképpen a lazításra kell a hangsúlyt helyezni. Erre jó módszer, ha sokat nevetünk, a jókedv ugyanis gyógyít. Amikor nevetünk, olyan boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetünkben, melyek oldják a stresszt, és ennek köszönhetően csökken a testünkben és a lelkünkben levő feszültség. Csak próbálja ki, a nevetés segít ellazítani az izmokat, és ezzel párhuzamosan a fájdalom is enyhülni fog.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Nagyon jó dolog listát készíteni a napi feladatokról, de milyen rossz érzés, amikor nem tudjuk elvégezni mindet, és csak tornyosulnak a fejünk felett a teendők. Mit tehetünk? Írjunk inkább rövidebb listákat, így nemcsak a sikerélményünk lesz nagyobb, de bizony a fizikai és az érzelmi stressz is csökken bennünk. Így kevésbé alakul ki frusztráció, szorongás az elvárások miatt, és ez pozitívan hat majd az izmaink állapotára is.

Egy forró fürdő is nagyszerűen szolgálja az ellazulást. Mindegy, hogy ez egy gyógyfürdő meleg vize, vagy csak otthon merülünk el egy kádban, a lényeg, hogy amennyiben rendszeressé tesszük a hétköznapjainkban ezt a szokást, pozitív hatással lesz a lelkünkre, az izmainkra és az ízületeinkre egyaránt.

Az izmok nyújtása is nagyon hasznos lehet, mert így ellazulhatnak, csökkenhet a merevségük, és ennek köszönhetően a fájdalom is enyhülhet. Az izmok nyújtása a vér áramlását is fokozza. Ezért azoknak, akik ízületi fájdalomtól szenvednek, érdemes a nyújtást rutinszerűvé tenniük a mindennapjaikban. Meglátják, hogy milyen enyhülést hozhat ez a fájdalomra.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.