fbpx

Segíthet az asztmás tüneteken a sólámpa

Fiatal lány oldalán fekszik az ágyban, mellette sólámpa.

A sólámpák szinte berobbantak a köztudatba és azóta is nagy népszerűségnek örvendenek – és nem csak az asztmás emberek körében. De mi is az a sólámpa? Voltaképpen tisztító ionokat bocsájt a levegőbe, ezzel pedig jelentősen enyhíti az asztmatikus tüneteket.

A sólámpák nemcsak nyugodt és hangulatos légkört teremthetnek a lakásban, de nagyon hatásosak lehetnek depresszió és álmatlanság esetén is. A legújabb kutatások pedig azt támasztották alá, hogy hasznosak lehetnek az asztmás tünetek enyhítésében is.

Talán nem véletlen, hogy azok az emberek, akik valamilyen tüdőbetegséggel vagy légzőszervi betegséggel vagy éppen krónikus hörghuruttal küzdenek, gyakran járnak sóbarlangokba, hogy a tüneteik enyhüljenek, és lehetőleg meggyógyuljanak. A levegőbe kibocsátott sórészecskék ugyanis jótékony hatással vannak a légutakra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A sóbarlangok és a himalájai sólámpák tehát hő vagy fény hatására elektromosan töltött részecskéket, negatív ionokat bocsájtanak ki. Ezek csökkentik a levegőben lévő mérgező anyagokat, toxinokat, amely így sokkal tisztább lesz, nem tartalmaz olyan irritáló anyagokat, amelyek csak tovább fokozzák például az asztmás emberek kellemetlen tüneteit.

A kutatások ezen megállapítások mellett azt is mutatják, hogy a negatív ionok hatásosak lehetnek a potenciálisan káros mikroorganizmusok, a vírusok, a gombák és a baktériumok ellen is.

Természetesen egy himalájai sólámpa nem helyettesítheti a terápiát, viszont az általa nyújtott relaxációs hatások és stresszkezelés óriási szerepet tölthet be az asztma kezelésében.

A sólámpának kiemelkedő szerepe van az otthoni levegő tisztításában. Ez különösen előnyös azok számára, akik allergiásak a porra vagy más környezeti allergénre.

Egy másik tanulmány szerint a sólámpa nemcsak az asztma, hanem a COPD, azaz a krónikus obstruktív tüdőbetegség tüneteit is enyhíteni tudja. Ezen kívül javítja a triptofán és a szerotonin anyagcseréjét, melyek antidepresszáns hatással rendelkeznek.

Hogyan használjuk a sólámpát? Alkalmazhatjuk otthoni dekorációként, akár hangulatfokozóként, mivel a sólámpának valóban kiemelkedő a nyugtató hatása, de éjszakai lámpaként is kiváló lehet.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük