fbpx

Táplálékok a rákos betegségek megelőzéséért

Rákellenes bogyós gyümölcsök fehér kanalakban, málna, fekete áfonya, eper és szeder.

A rákos betegség nagyon alattomos, hiszen sok esetben már csak előrehaladott állapotban kerül felfedezésre. Gyakran már csak akkor okoz panaszokat, amikor kevés az esély a túlélésre. Éppen ezért kellene mindenkinek a lehető legegészségesebb életmódra törekedni, hiszen minél több mindent megteszünk az egészségünk érdekében, annál nagyobb lesz az esélyünk arra, hogy egészségesek maradunk. Cikkünkben 7 olyan táplálékról lesz szó, melyeknek kiemelkedő lehet a szerepük a daganatos megbetegedések kialakulása ellen.

A sárgarépa nemcsak antioxidáns vegyületeket tartalmaz, hanem gyulladásgátló anyagokban is bővelkedik. Ezek a tulajdonságok pedig hozzájárulhatnak a rák elleni küzdelemhez. Mindemellett a sárgarépa rendkívül gazdag K- és C-vitaminban, illetve káliumban és béta-karotinban.

A bogyós gyümölcsök gazdag forrásai az ellagsavnak, amely segíthet megelőzni egyes ráktípusokat, például a hólyag-, a bőr-, a mell, a tüdő- és a nyelőcsődaganatot. A bogyós gyümölcsök, mint például a fekete áfonya, a málna vagy az eper olyan anyagokat is tartalmaznak, melyek kiemelkedő szerepet játszanak az immunrendszer megerősítésében és ezzel párhuzamosan a rák elleni védelemben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az alma rendszeres fogyasztása mindenkinek javasolható, hiszen hozzájárul a stroke, a szívbetegség és a rákos sejtek kialakulása elleni védelemhez is. Az alma ezen kívül rostban és C-vitaminban is rendkívül gazdag, melyeknek fontos immunizáló szerepük van.

A paradicsom is nagyon fontos anyagokat tartalmaz, többek között C- és K-vitamint, illetve likopint. Ezek a tápanyagok nemcsak az immunrendszer védelmét látják el, de csökkentik a rák kialakulásának kockázatát is.

Az egyik leghasznosabb táplálék a rák elleni küzdelemben a brokkoli, hiszen nagyon sok értékes tápanyagban bővelkedik. Gazdag A-, C- és K-vitaminban, de káliumot, cinket, kalciumot, vasat, fehérjét és rostot is bőven tartalmaz.

Aki nem szereti a gombát, jól teszi ha mégis megszereti, mivel kutatások sora bizonyítja, hogy a legtöbb gomba lassítja a rákos sejtek növekedését és terjedését.

A diófélék és a magvak fogyasztása is szorosan kapcsolódik a betegségek kockázatának csökkentéséhez. Mindenféle mag nagyon hasznos a szervezet számára, hiszen magas E-vitamin-tartalommal bírnak, amely szintén fontos szerepet tölt be a rák elleni védelemben.

 1. Az alma és az almamag rendszeres fogyasztása kevés a rák ellen. Nem véd meg…saját tapasztalat.

  1. Dombai Magdi Erika

   A mai zöldségeknek már nincs annyi vitamintartalma mint sok sok évvel ezelött .
   Nem beszélve minden répa szinte egyforma hosszú kisebb nagyobb eltéréssel .az mellett nincs már rajtuk az a kiálló ” bajusz” ami a földből kihúzva látszott.ezek sose láttak napot. Mennyi hatóanyag lehet ezekbe a répákba?azért naponta nem ehetek meg fél kilót hogy valami hatása,legyen.

   1. Ez sajnos így van, ezért ma már elengedhetetlenek az étrend-kiegészítők a vitaminpótlásra.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.