Alzheimer-kórban szenvedő idős hölgy, keze az arca előtt.

Az Alzheimer-kór a demencia egyik formája, amely elveszi az emberektől azt a képességet, hogy világosan gondolkodjanak, hogy elvégezzék a mindennapi feladataikat és végül hogy emlékezzenek, kik is ők valójában. Természetes módszerekkel sem lehet gyógyítani ezt a betegséget, de lehet lassítani a folyamatot, amely nemcsak a beteg, hanem a családtagjai számára is nagy-nagy könnyebbséget jelenthet.

Az egyik, amin változtatni kell, az nem más, mint a táplálkozás. Fontos, hogy a beteg sok „valódi” és minél kevesebb feldolgozott élelmiszert fogyasszon. Ilyen lehet a gyümölcs, a zöldség és a hormonokkal nem kezelt hús.

Fontos az antioxidáns vitaminokban – A-, B- és C-vitaminokban – gazdag táplálékok fogyasztása, hiszen az antioxidánsokban gazdag ételek segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben. A színes zöldségek és gyümölcsök sok-sok antioxidánst tartalmaznak.

A halak kiváló forrásai az omega-3 zsírsavaknak, különösen a DHA-nak, amelyek nagyon lényegesek az agy egészségi állapotának javításában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A cinkben gazdag ételek fogyasztása is hasznos lehet, hiszen sok Alzheimer-kórban szenvedő beteg szenved cinkhiányban. A cink gazdag forrás a tökmag, a marhahús és az étcsokoládé.

Milyen ételeket kerüljön el, aki ebben a betegségben szenved? Minden olyan élelmiszert, amelyek toxinokat vagy adalékanyagokat tartalmaznak. Kerülni kell minden olyan zöldségnek és gyümölcsnek a fogyasztását, amelyet vegyszerrel kezeltek. Kutatások igazolják, hogy minél magasabb a szervezetben a peszticidek szintje, annál nagyobb esély van az Alzheimer-kór kialakulására.

Az alkohol is egy toxin, amely jelentős mértékben képes elpusztítani az agysejteket. A kutatások azt mutatják, hogy az alkoholizmussal diagnosztizált embereknél csökkent neuronsűrűséget, az agy térfogatának zsugorodását és megváltozott glükózmetabolizmust tapasztaltak.

Az Alzheimer-kórt inzulinrezisztencia is okozhatja. Ezért az inzulin megfelelő szinten tartása elengedhetetlen az agy egészségi állapotának fenntartásában.

Az alumíniumot tartalmazó csomagolóanyagokat is jobb elkerülni, pontosabban az olyan élelmiszereket, amelyeket ilyenekbe csomagolnak, ugyanis ez neurofibrilláis károsodáshoz vezethet. Különösen fontos, hogy elkerülje az ilyen csomagolóanyaggal ellátott étel felmelegítését, mivel a hő más egyéb toxikus vegyületeket szabadít fel.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*